Πέμπτη 23 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ιστορία και καταιγίδα

Ζέστη έχουμε, ανέμους έχουμε, πυρκαγιές έχουμε, αλλά καταιγίδες ευτυχώς όχι. Εκτός από μια "Ερωτική καταιγίδα",που, αν θέλουμε, μπορούμε να τη ζήσουμε στις 00.30 από το STAR. Ο Νικ Καμίνσκι, ένας συγγραφέας βιβλίων αρχιτεκτονικής, επιστρέφει στη γενέτειρά του για να δει τη μητέρα του που είναι βαριά άρρωστη. Χωρίς να το συνειδητοποιήσει αμέσως, ο αρχιτέκτονας νιώθει μια παράξενη έλξη, έναν τρομερό μαγνητισμό, μια νοσταλγία για τον παλιό εκείνο τον καιρό. Σε εκείνο το χώρο, που εκείνος νοσταλγεί άλλες μέρες, έχει γίνει πριν από πολλά χρόνια ένα έγκλημα, που ο ίδιος το αγνοεί, ενώ είχε κάποτε γεννηθεί ένας έρωτας που εκείνος έχει ζήσει. Η παλιά τραγωδία ξυπνά και θέλει να επαναληφθεί, μοιάζει να διψά να "ζωντανέψει", για να ξαναποτίσει τη γη με αίμα. Ο ήρωας είναι αδύναμος να αντισταθεί σ' ένα περίεργο πεπρωμένο, που τον προκαλεί και τον προσκαλεί, ορίζοντάς του το ρόλο. Ο ρόλος που καλείται να παίξει είναι ο ρόλος του θύματος. Ο Αγγλος σκηνοθέτης Μάικ Φιγκις κάνει καριέρα και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού και εδώ συνεργάζεται με ένα ενδιαφέρον καστ, που περιλαμβάνει και νέους ηθοποιούς, αλλά και παλιές δόξες του κινηματογράφου, όπως η Κιμ Νόβακ.

Από την ΕΤ-1 στις 21.15 "Η ωραία και ο Ναπολιτάνος" του Ρενάτο Κοστελάνι. Μια διασκευή της εξαιρετικής δημιουργίας του Εντουάρντο ντε Φελίπο "Αχ, αυτά τα φαντάσματα" με την Σοφία Λόρεν και τον Βιτόριο Γκάσμαν.

Από την ΕΤ-3 στις 24.00 "Η ιστορία μας" του Μετράν Μπλιε.

Μια περίεργη, σουρεαλιστική ταινία, που αφηγείται τις ακροβασίες της φαντασίας, στις οποίες καταφεύγει ένας σύζυγος που έχει πληγωθεί από τη γυναίκα του και το ρίχνει στη φαντασίωση. Ο κλονισμός που θα πάθει όταν αντιλαμβάνεται ότι η γυναίκα των "ονείρων" του είναι η πραγματική του γυναίκα είναι τρομερός. Ο Αλέν Ντελόν για πρώτη φορά εμφανίζεται στο ρόλο ενός ταπεινωμένου άνδρα και όχι του μεγάλου κατακτητή φιδιών και γυναικών που μας είχε συνηθίσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ