Σάββατο 25 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΙΧ. Η απόσυρση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, που αναμένεται να ξεκινήσει από το 1999, θα είναι ένα από τα θέματα, που θα συζητηθούν στη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου και με τη συμμετοχή του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Δρυ. Στη σύσκεψη αυτή, αναμένεται να συζητηθεί και το ποσό που θα αναλογεί σε όποιον προτίθεται να αποσύρει το αυτοκίνητό του. Οι συναρμόδιοι υπουργοί δεν έχουν καταλήξει ακόμη στο ακριβές ποσό, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νόμος θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους δε θα επιθυμούν να συνδέσουν την απόσυρση με απευθείας αγορά καινούριου αυτοκινήτου, να παίρνουν το ποσό που τους αντιστοιχεί εφάπαξ. Επίσης, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο εικονικών αποσύρσεων που παρατηρήθηκε έντονα την προηγούμενη φορά, επιδιώκεται η ηλεκτρονική σύνδεση των τελωνείων με το υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να ελέγχεται ο αριθμός των αυτοκινήτων που αποσύρονται.

ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας, σε άυλη μορφή, ποσού ύψους 180 δισ. δρχ., πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιούλη 1998. Οπως ανακοινώθηκε χτες από το υπουργείο Οικονομικών, η ημερομηνία έκδοσης και διακανονισμού θα είναι η Τετάρτη 29 Ιούλη 1998. Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές, ενώ θα γίνουν δεκτές και μη ανταγωνιστικές προσφορές από Βασικούς και μη, οι οποίες μπορούν να ικανοποιηθούν μέχρι συνολικού ύψους 20% του δημοπρατούμενου ποσού.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αύξηση όλων των βασικών μεγεθών (ενεργητικού, καταθέσεων, χορηγήσεων, αμοιβαίων κεφαλαίων) εκτός από τα κέρδη - που μειώθηκαν κατά 6,5% - εμφανίζει στο πρώτο εξάμηνο του 1998 η ιδιωτική τράπεζα Πίστεως. Με χτεσινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση της τράπεζας γνωστοποιεί, επίσης, ότι ολοκληρώθηκε "με επιτυχία" η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 88 δισ. δραχμές, χωρίς όμως να αναφέρει αν καλύφθηκε, υπερκαλύφθηκε ή υποκαλύφθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ: Στο Συμβούλιο Επικρατείας προσέφυγε η ασφαλιστική εταιρεία ΒΕΡΓΙΝΑ, με το αίτημα της αναστολής της απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία ανακλήθηκε η άδεια σύστασης και λειτουργίας της, που εκδόθηκε την περασμένη βδομάδα. Με την ίδια ανακοίνωση η εταιρία - απευθυνόμενη στους πελάτες της - εκφράζει την ελπίδα ότι η υπουργός Ανάπτυξης τις προσεχείς μέρες θα προχωρήσει νόμιμα και σε διοικητική αναστολή, προκειμένου να συνεχιστούν αμέσως οι εργασίες της εταιρίας και να παραμείνουν οι εργαζόμενοί της, 200 οικογενειάρχες, σ' αυτήν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ