Τετάρτη 29 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ντοπέ Μίτσελ και Μπαρνς

Στα "μαχαίρια" βρίσκονται η αμερικανική αθλητική ομοσπονδία και η ΙΑΑF, με αφορμή την επικείμενη τιμωρία των Αμερικανών σπρίντερ, Ράντι Μπαρνς και Ντένις Μίτσελ, που πιάστηκαν να έχουν κάνει χρήση αναβολικών σε αιφνιδιαστικό έλεγχο αντιντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε την 1η Απρίλη.

Η ομοσπονδία στίβου των ΗΠΑ κατηγορεί την ΙΑΑF, για σκληρή αντιμετώπιση των αθλητών που απειλούνται, άμεσα, ο Μίτσελ με ποινή αποκλεισμού δύο χρόνων και ο Μπαρνς με αποκλεισμό εφ' όρου ζωής, αφού, όπως υποστηρίζει, οι αθλητές δεν είχαν την ευκαιρία να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους, όπως συμβαίνει στη χώρα τους.

Η απάντηση, που δέχτηκαν οι Αμερικανοί ήταν κατηγορηματική, αφού η ΙΑΑF, υπεραμύνθηκε της τακτικής που ακολούθησε, αναφέροντας πως όλοι οι αθλητές που πιάνονται να έχουν υποπέσει σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και δεν ενδέχεται να γίνει καμιά εξαίρεση για τους Μίτσελ και Μπαρνς.

Αλλωστε, ο Μπαρνς "πιάστηκε" και το 1990 να έχει πάρει μεθυστεστοστερόνηστη διοργάνωση του Μάλμοε της Σουηδίας και με απόφαση

που πάρθηκε από την ΙΑΑF, το 1991, αναγκάστηκε να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για δύο χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ