Τετάρτη 29 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΝΑΔΑΣ
"Διώξτε το άγχος"

Η προτροπή του Π. Γιαννάκη προς τους παίκτες του ενόψει της αποψινής πρεμιέρας με τους Καναδούς

Οι μέρες προετοιμασίας τελείωσαν. Το εναρκτήριο τζάμπολ έφτασε. Στις 22.00 η ελληνική ομάδα ξεκινάει από το Φάληρο τη μάχη του 13ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, και όπως δήλωσε χτες ο Π. Γιαννάκης "οι φιλοδοξίες της δεν τελειώνουν με την είσοδο στην τετράδα".

Θέλουν πρωτιά οι Καναδοί!

Πρώτος αντίπαλος ο Καναδάς. Χώρα γνωστή γεωγραφικά και στον πιο νέο φίλαθλο, αγνώστων όμως μπασκετικών δυνατοτήτων. Οχι πως δεν έχει παράδοση στο άθλημα. Εντεκα παρουσίες σε παγκόσμια πρωταθλήματα μετράει. Ηρθε όμως στην Αθήνα χωρίς τρία βασικά του στελέχη. Γουένινγκτον, Φοξ και Νας που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, προτίμησαν να ξεκουραστούν. Ο Στιβ Κοντσάλσκι συγκέντρωσε 12 παίκτες που αγωνίζονται εκτός Καναδά και συγκεκριμένα σε ομάδες μικρών δυνατοτήτων της Γαλλίας, του Βελγίου, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ισλανδίας και 3-- 4 από κολεγιακές ομάδες των ΗΠΑ και ελπίζει ότι μπορεί να πετύχει κάτι καλύτερο από την 7η θέση που κατέλαβε το 1994 στο Τορόντο. "Δε φοβούμαστε απολύτως τίποτα, ανησυχούμε λόγω έδρας και χειρότερων εμπειριών σε σύγκριση με τους Ελληνες παίκτες", δήλωσε ο Στιβ Κοντσάλσκι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα το βάλει στα πόδια. "Στην Α' φάση στοχεύουμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας", συμπλήρωσε. Με λίγα λόγια ο Καναδάς φιλοδοξεί να νικήσει Ελλάδα και Ιταλία.

Π. Γιαννάκης: "Τρέχει και πιέζει ο Καναδάς"

Ο Π. Γιαννάκης δε δείχνει ανήσυχος. Εξάλλου πριν τέσσερα χρόνια ως αρχηγός της Εθνικής την οδήγησε σε νίκη επί του Καναδά στο Τορόντο με 74 - 71, σ' έναν αγώνα που έκρινε ποια από τις δύο ομάδες θα περνούσε στην επόμενη φάση. Οι Καναδοί δεν έχουν ξεχάσει ακόμα εκείνο το παιχνίδι. "Θυμάμαι τα τελευταία δευτερόλεπτα και νιώθω λίγο περίεργα. Ομως τι να κάνουμε; Αυτό είναι το μπάσκετ. Ελπίζω να αντιστραφούν τώρα οι όροι" δήλωσε ο Τζο Βίκερι.

Κατά την άποψη του Π. Γιαννάκη, ο Καναδάς "είναι μια κλασική αμερικάνικη ομάδα που πιέζει και τρέχει επί 40 λεπτά και ανάλογα θα αντιμετωπιστεί". "Η ελληνική ομάδα μέσα από ένα τόσο μεγάλο τουρνουά θα δημιουργήσει χαρακτήρα και θα κάνει καριέρα τουλάχιστον για 10 χρόνια" συνέχισε ο ομοσπονδιακός προπονητής. Επί του παρόντος ζήτησε από τους παίκτες του "να διώξουν το άγχος, να παίξουν ελεύθερα και να δείξουν το ταλέντο τους. Εχουμε δώδεκα ετοιμοπόλεμους παίκτες. Μπορεί η ομάδα να είναι άπειρη, όμως οι παίκτες ξεχωριστά έχουν σημαντικές εμπειρίες. Το βασικό είναι να παίξουμε ως ομάδα και ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο να δείξει υπομονή" κατέληξε.

Παρών ο Ν. Γκάλης

Παρών στο παιχνίδι θα είναι και ο Νίκος Γκάλης και μάλιστα για πρώτη φορά μετά το 1991 που κρέμασε τη φανέλα με το εθνόσημο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ν. Γκάλης ήταν πρώτος σκόρερ το 1986 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας.

Γιάννης ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ