Πέμπτη 30 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Αντισυνταγματικό το σχέδιο ΠΔ για την επαγγελματική άδεια

Την έντονη αντίθεσή του για την κατάθεση στο θερινό τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας για γνωμοδότηση, του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος "Περί επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού και της άδειας ασκήσεώς του", εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ) σε επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου.

Στην επιστολή το ΔΣ της ΠΟΛ καταγγέλλει το Προεδρικό Διάταγμα ως κατασκεύασμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και μάλιστα συντάκτες που δεν έχουν καν σχέση με το λογιστικό φοροτεχνικό επάγγελμα. Σ' αυτά τα πλαίσια τονίζεται ότι το σχέδιο ΠΔ δεν κατατίθεται νόμιμα, είναι αντισυνταγματικό και ξεπερνά αυθαίρετα τα πλαίσια που ο εξουσιοδοτικός νόμος 2515/97 έχει καθορίσει. Ειδικότερα στην επιστολή η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι το ΠΔ καταστρατηγεί τη ρητή διάταξη του νόμου που αναφέρεται σ' αυτούς που ασκούσαν μέχρι την έκδοσή του το επάγγελμα. Με την αγνόηση αυτής της διάταξης - τονίζεται - χιλιάδες λογιστές που ασκούσαν το επάγγελμα, θα βρεθούν ξαφνικά χωρίς αντικείμενο και φυσικά εκτός επαγγέλματος.

Η ΠΟΛ καλεί τον υπουργό έστω και τώρα να αποσύρει το απαράδεκτο ΠΔ και να αρχίσει ένας διάλογος ουσίας, τον οποίο πεισματικά μέχρι τώρα έχει αρνηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ