Τετάρτη 5 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εντός και εκτός...

Το "Θέατρο Τέχνης - Κ. Κουν" θα παρουσιάσει, σήμερα, στην Πρέβεζα, στο Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης τον "Ορέστη" του Ευριπίδη,που ανεβαίνει σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά,σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή,σκηνικά - κοστούμια Δημήτρη Μυταρά,μουσική Θάνου Μικρούτσικου και χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου.Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Ρένη Πιττακή, Γιάννης Δεγαϊτης, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Παντελής Παπαδόπουλος, Μιράντα Ζαφειροπούλου κ.ά. Ακολουθούν παραστάσεις: Δωδώνη (7/8) και Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων (8/8).

  • Ξεκίνησαν, χτες, στο θέατρο "Αναβρύτων" οι παραστάσεις του έργου "Μαλλιά Κουβάρια" του Νικόλαου Λάσκαρη,από τη θεατρική ομάδα "Διθύραμβος" και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Καλοκαίρι στο Μαρούσι" που διοργανώνει ο δήμος. Η παράσταση, που θα παρουσιάζεται μέχρι τις 18 Αυγούστου, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μιχάλη Ζωγραφίδη,σκηνικά Βασίλη Λαζαρίδη,επιμέλεια κουστουμιών Εφης Νιχωρίτη και μουσική Βασίλη Τσόνογλου.Παίζουν: Κωνσταντίνος Τσαρίδης, Εφη Νιχωρίτη, Κυριακή Γάσπαρη, Στάθης Κόκκορης,κ.ά.
  • Πρεμιέρα, σήμερα, στο θέατρο "Οραμα - Κ. Πρέκα" με την κωμωδία "Ω, τι κόσμος μαμά" των Εννεκεν και Βέμπερ,σε ελεύθερη διασκευή Γιώργου Κατσάμπη.Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Πρέκα,τα σκηνικά του Θόδωρου Βαρδαξή και η μουσική επιμέλεια της Ρούλας Αεράκη.Παίζουν: Κώστας Πρέκας, Θεοδώρα Βαρδαξή, Δέσποινα Πόγκα, Χρύσα Πιστιόλη, Γιάννης Τσιώμου, Λίζυ Ξανθοπούλου,κ.ά.
  • Με δύο σταθμούς στη Δ. Μακεδονία συνεχίζει τη θερινή περιοδεία του το ΚΘΒΕ.Το έργο του Κάρλο Γκολντόνι "Οταν οι γυναίκες το γλεντούν" θα παρουσιαστεί, σήμερα, στα Γρεβενά και την Παρασκευή στην Κοζάνη. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιάννης Ιορδανίδης.Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Φίλιππου Παπαγεωργίου,η μουσική του Γιάννη Μεταλλινού και οι χορογραφίες του Ισίδωρου Σιδέρη.Παίζουν: Κατερίνα Γιουλάκη, Μάρθα Καραγιάννη, Ελένη Ερήμου, Σάσα Καστούρα,κ.ά.
  • Την τελευταία παράσταση στην Κοζάνη δίνει σήμερα και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με την "Τύχη της Μαρούλας",ενώ στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε Γιαννιτσά (αύριο), Γρεβενά (10/8), Φλώρινα (11/8). Παίζουν: Παύλος Χαϊκάλης, Γιώργος Λέφας, Νίκος Αλεξίου,κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ