Τετάρτη 5 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηρώδειο με Χατζιδάκι

Στο Ηρώδειο εμφανίζεται σήμερα το "Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις" παρουσιάζοντας, 4 χρόνια μετά το θάνατο του συνθέτη, τους κύκλους τραγουδιών"Αθανασία" και "Για την Ελένη" που θα ερμηνεύσουν οι: Δήμητρα Γαλάνη, Ηλίας Λιούγκος και Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Επίσης, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μία ενότητα τραγουδιών που ο Μάνος Χατζιδάκις είχε παρουσιάσει στον "Σείριο - ΖΟΟΜ" το 1986 με τη Δήμητρα Γαλάνη. Οι ενορχηστρώσεις είναι του ίδιου του συνθέτη και του Νίκου Κυπουργού που έχει και την καλλιτεχνική ευθύνη του Μουσικού Συνόλου ενώ τη συναυλία θα διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός.

Το έργο "Αθανασία" σε στίχους Νίκου Γκάτσου, γράφτηκε το 1975 και πρωτοερμηνεύτηκε από τη Δήμητρα Γαλάνη και το Μανώλη Μητσιά. Από αυτό τον κύκλο θα ακουστούν τα τραγούδια "Μια φορά κι έναν καιρό", "Αθανασία", "Ο Γιάννης ο φονιάς" κ. ά. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα ερμηνεύσει τα: "Κάθε τρελό παιδί", "Κεμάλ", "Μην τον ρωτάς τον ουρανό".

Από τον κύκλο "Για την Ελένη", σε στίχους Μιχάλη Μπορμπούλη: "Ψηλά στην Ακροκόρινθο", "Μυρίζει ο κόσμος γιασεμί", "Αυτή 'ναι η αγάπη μας" κ. ά, ενώ ο Ηλίας Λιούγκος θα παρουσιάσει τα: "Εγινε παρεξήγηση", "Στο Λαύριο γίνεται χορός", "Αγάπη που 'γινες δίκοπο μαχαίρι".

Από το πρόγραμμα του "Σείριου", η Δήμητρα Γαλάνη θα ερμηνεύσει: "Η πίκρα σήμερα", "Ελα σε μένα", "Χορός με τη σκιά μου" και ο επίλογος θα είναι με το τραγούδι "Μια πόλη μαγική" σε στίχους του Μάνου Χατζιδάκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ