Σάββατο 8 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΤΑΛΙΑ-ΗΠΑ 77-80
Στο τέλος μίλησε το φαβορί

Καρδιές... έσπασαν χτες στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι της Ιταλίας με τις ΗΠΑ, αφού όσοι είχαν χαρακτηρίσει τν αναμέτρηση σαν το ντέρμπι των προημιτελικών δικαιώθηκαν πλήρως. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ και σίγουρα ικανοποίησαν όσους παρακολούθησαν τον αγώνα. Βέβαια αυτοί που χαμογέλασαν τελευταίοι ήταν οι Αμερικανοί, που επικράτησαν με 80-77 και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου σήμερα αντιμετωπίζουν τη Ρωσία.

Τα παιδιά του Ρούντι Τομζάνοβιτς απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι μπορούν να φθάσουν ψηλά. Ακόμα και όταν βρέθηκαν να χάνουν με 7 πόντους (66-73) 4 λεπτά πριν τη λήξη δεν το έβαλαν κάτω, έδειξαν χαρακτήρα και τελικά δικαιώθηκαν...

Παίζοντας εκπληκτικά στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης κατάφεραν να αλάξουν τα στάνταρ του παιχνιδιού, χάρις στην ικανότητά τους να κυριαρχήσουν στα ριμπάουντ, αλλά και στα σουτ τριών πόντων (7/12).

Στην αντίπερα όχθη οι Ιταλοί αξίζουν τα εύσημα, αφού κόντραραν στα ίσια τους Αμερικανούς και θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν αυτοί που θα έπαιρναν το εισιτήριο για τους "4".

Ομως η καταστροφή για αυτούς θα έλεγε κανείς ότι ήρθε στο τελευταίο λεπτό. Βλέπετε η ιδέα του τεχνικού των "Ατζούρι" Μπογκντάν Τάνιεβιτς για φάουλ 28 πριν το τέλος και ενώ το σκορ ήταν 77-77 δεν αποδείχθηκε και ό,τι καλύτερο... Οι Αμερικανοί με δύο βολές του Αλέξις πήραν προβάδισμα στο σκορ, ενώ ο Μάγερς αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο για τους Ιταλούς. Τα πάντα είχαν κριθεί...

Από τους Αμερικανούς ξεχώρισε ο Χόκινς, ενώ από τους Ιταλούς ο Μάγερς, που όμως ήταν και ο μοιραίος παίκτης τους.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπαζίλε 5, Φούτσκα 11, Γκαλάντα, Μάγιερς 32, Μενεγκίν 9, Αμπιο 6, Κιάτζιτς 6, Νταμιάο 8, Ντε Πολ.

ΗΠΑ: Χόκινς 16, Γκάρις 11, Σάσερ 9, Κινγκ 7, Ολιβερ 2, Αλέξις 14, Κινγκ Τζ. 9, Γουντ 4, Αμάγια 3, Μίλερ 5.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ