Πέμπτη 13 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ - ΑΕΚ 4-2
Από την κόλαση στον παράδεισο

Το επιτυχημένο φινάλε σε μια οικτρά αποτυχημένη παράσταση ανένηψε τις... ευρωπαϊκές ελπίδες της ΑΕΚ. Οι "κιτρινόμαυροι" κατάφεραν μέσα σ ένα δίλεπτο(Νικολαϊδης 90, Σέμπουε 92) να μετατρέψουν το 4-0 (11 Σελίμι, 27 Λεντμπόι, 55 Νίλας πεν., 85 Βίντσκε) σε 4-2 και πλέον ευελπιστούν ότι στη ρεβάνς θα μπορέσουν να πάρουν την πρόκριση από τη Φερεντσβάρος.

Βέβαια, για να γίνει αυτό, η εικόνα συνοικιακού σωματείου, που παρουσίασε ο "δικέφαλος" στην Ουγγαρία, πρέπει να μετατραπεί σε ομάδα. Γιατί όπως παραδέχτηκαν όλοι, προχθές η ΑΕΚ δεν ήταν καν τέτοια. Ως το γκολ της, μόνο οίκτο προκαλούσε, αφού δεν είχε ούτε ένα θετικό στοιχείο. Και η ευθύνη βαραίνει, αναλογικά, άπαντες. Παίχτες, προπονητή, αλλά και διοίκηση.

Ο Στεπάνοβιτς χτες προπόνησε τους παίχτες και τους μίλησε με "σκληρή" γλώσσα. Με τα λεγόμενά του προσπάθησε να τους αφυπνίσει επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι χωρίς αυτοσυγκέντρωση και προσπάθεια δε γίνεται τίποτα. Από την κριτική του δεν ξέφυγε σχεδόν κανείς.

Στις δηλώσεις του αναγνώρισε ότι η ΑΕΚ ήταν απογοητευτική και πρόσθεσε: "Οι παίχτες είχαν τρακ και αυτό είναι πρόβλημα. Δεν υπήρχε καμιά συνεργασία και τα κενά ήταν τεράστια. Μ' απασχολεί ιδιαίτερα η έλλειψη σταθερότητας. Στο ένα παιχνίδι παίζουμε καλά και κερδίζουμε, στο επόμενο χάλια και χάνουμε. Το ζητούμενο 2-0 δεν είναι εύκολο, έστω και αν φαίνεται, γιατί πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Αυτό είναι δύσκολο όταν είσαι αναγκασμένος να επιτεθείς. Πάντως αν οι ποδοσφαιριστές μου πιστέψουν στον εαυτό τους, μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Το "χαστούκι" όμως μάλλον συνέτισε και τους παίχτες. Το "ήμασταν απαράδεκτοι" που είπε ο Κοπιτσής, απεικονίζει όχι μόνο την απόδοσή τους, αλλά και την απόφαση ν' αλλάξουν ρότα. Στις μεταξύ τους συζητήσεις αναγνώρισαν τις ευθύνες τους και μιλούσαν για νέο πρόσωπο, αρχής γενομένης από την πρεμιέρα στο πρωτάθλημα.

Από την πλευρά τους οι Ούγγροι μιλούν για καταστροφή. Φοβούνται ότι τα δύο γκολ που δέχτηκαν ίσως αποδειχτούν μοιραία, αφού όπως εκτιμούν η ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολο να παρουσιαστεί ξανά τόσο κακή.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ουμπάρατς, Βάμοσι, Μάθιους (46 Βίντσκε), Τέλεκ, Λεντβάι, Σουτς, Νίλας (83 Βούσκεβι), Κόβακς, Νάγκι, Σελίμι (62 Πούλο), Μπουγκτσάκι.

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κοπιτσής (72 Δώνης), Κασάπης, Κωστένογλου, Καλιτζάκης, Μπαμπούνσκι, Μάρκος (46 Σαβέφσκι), Λάκης, Ζήκος, Μαλαδένης (70 Σέμπουε), Νικολαϊδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ