Πέμπτη 13 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ - ΠΑΟΚ 2-0

Εχασε αλλά ελπίζει

Στο β ημίχρονο ο "δικέφαλος" δεν άντεξε στην αριθμητική διαφορά των Σκοτσέζων

Δεν άντεξε στην αριθμητική διαφορά απέναντι στους αντιπάλους και τελικά η πίεση και το πρέσινγκ των Σκοτσέζων οδήγησαν στην ήττα του ΠΑΟΚ από την Γκλάσκοου Ρέιντζερς, στο "Αϊμπροξ", με 2-0, στον πρώτο αγλωνα, μεταξύ των δύο ομάδων, για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ολο το παιχνίδι "παίχτηκε" στο πρώτο δεκάλεπτο της συνάντησης.

Τότε που ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης, στην παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα της νέας του ομάδας, είδε στο 3 την πρώτη κίτρινη κάρτα του Δανού διαιτητή Νίλσεν για σκληρό μαρκάρισμα, και αμέσως μετά, στο 7 τη δεύτερη, για καθυστέρηση, με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να μείνει για 83 λεπτά με 10 παίκτες.

Αυτή η αριθμητική δυσαναλογία έφερε αναπόφευκτα και τα αρνητικά δεδομένα για τον ελληνικό σύλλογο, που ως το τέλος του αγώνα, είχε αναγκαστεί να προχωρήσει σε σειρά εσωτερικών αλλαγών για να ξεπεράσει το σοκ της αποβολής του Δραμινού ποδοσφαιριστή.

Σ' όλο το πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ κρατούσε καλά την άμυνά του απέναντι στις απαιτητικές αξιώσεις των γηπεδούχων. Ομως για τον ΠΑΟΚ το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν το ίδιο οδυνηρό με αυτό του πρώτου. Η Ρέιντζερς, μπαίνοντας δυνατά, κατάφερε, με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, να κάνει το 1-0. Στο 55 ο Καντσέλσκις με κεφαλιά αξιοποίησε σέντρα του Γουάλας. Το γρήγορο γκολ και η φανατισμένη ατμόσφαιρα στο γήπεδο επηρέασαν τον ΠΑΟΚ, ο οποίος καλούνταν να αναπροσαρμόσει τα αγωνιστικά του πλάνα.

Και πριν συμπληρωθεί το 70ό λεπτό, ήρθε το 2-0. Σκόρερ ο καλύτερος παίκτης των "Τζερς", ο Γουάλας, που με σουτ έξω από την περιοχή, βρήκε στόχο.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι τη λήξη, ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Οι επικίνδυνες στιγμές για την εστία του Μιχόπουλου μειώθηκαν στο ελάχιστο. Στο 88ο πάντως ο Ελληνας γκολκίπερ κράτησε το σκορ, διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ, σουτ του Αλμπερτς. Το 2-0 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Τώρα είναι η ώρα της Τούμπας. Οι Σκοτσέζοι έδειξαν αδυναμίες στην άμυνα, τις οποίες μπορεί να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς.

Καλύτεροι από το "Δικέφαλο" οι Κωνσταντινίδης (κορυφαίος), Κατσιαμπής, Μιχόπουλος. Από την Γκλάσκοου: Γουάλας, Νούμαν και Καντσέλσκις ξεχώρισαν.

Ο Δανός ρέφερι, Νίλσεν, πέρα από την κόκκινη στον Μαχαιρίδη, έδειξε κίτρινες κάρτες στους Καπετανόπουλο, Ολιβάρες, Φαν Μπρόκχορστ.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: Νιέμι, Πορίνι, Μουρ, Αμορούζο, Νούμαν, Καντσέλσκις, Μ. Φέργκιουσον (67 Αλμπερτς), Ιαν Φέργκιουσον, Φαν Μπρόκχορστ (78 Γκατούζο), Γουάλας, Ντιούρι (6 Αμάτο).

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς, Καπετανόπουλος, Μαχαιρίδης, Ολιβάρες, Νάγκμπε, Κατσιαμπής, Κωνσταντινίδης, Τουρσουνίδης (46 Ζαφειρίου), Βρύζας (65 Κομίνχες), Φραντζέσκος.

Ο Μπλαχίν μετά το τέλος του παιχνιδιού εξέφρασε τη δυσφορία του για τη σκληρή αντιμετώπιση της ομάδας του από τον Δανό ρέφερι, στην περίπτωση της αποβολής του Μαχαιρίδη, ενώ συμπλήρωσε πως: "Οποιος γελάει τελευταίος γελάει καλύτερα".

Από την πλευρά του ο Παντελής Κωνσταντινίδης, που ήταν κορυφαίος παίκτης για τον ΠΑΟΚ, χτες μετά την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη τόνισε: "Με τις συνθήκες που έγινε το παιχνίδι, και μιλώ για την απουσία του συμπαίκτη μας Μαχαιρίδη, δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη τύχη για μας. Ελπίζουμε όμως στη ρεβάνς, γιατί μολονότι έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ομάδα και ένα δύσκολο για μας σκορ, εν τούτοις μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε με τη βοήθεια των φιλάθλων μας. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι γίνεται καλύτερο".

Ο Γκόρντον Ντιούρι, ο Σκοτσέζος κυνηγός που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από το μαρκάρισμα του Μαχαιρίδη στο 3' του αγώνα, διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί κάταγμα στον αστράγαλο και όχι μόνο δε θα παίξει στον επαναληπτικό της Θεσσαλονίκης, αλλά θα μείνει και επτά περίπου μήνες εκτός γηπέδων.

Ντ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πίστη και... απουσίες (2003-10-01 00:00:00.0)
Για πρωτιά η Βαλένθια (2000-09-22 00:00:00.0)
ΠΑΟΚ - ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ (1998-08-25 00:00:00.0)
ΙΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (1998-08-22 00:00:00.0)
Ψυχραιμία για Ρέιντζερς (1998-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ