Τρίτη 18 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ασυδοτεί ο "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ"

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλει το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων στα σούπερ μάρκετ "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ"

Μη καταβολή δεδουλευμένων, μη επικόλληση ενσήμων, άσκηση πίεσης για "οικειοθελή", κατά τα άλλα, υποβολή παραίτησης και προσπάθεια χτυπήματος της πλήρους απασχόλησης. Αυτά και πολλά ακόμα αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ "Καταναλωτής",σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μετά από σχετικές καταγγελίες εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είναι η πρώτη φορά που αυθαιρετεί και έχει απασχολήσει ξανά το Σύλλογο με την ασυδοσία της σε βάρος εργαζομένων.

Ο Σύλλογος, ήδη, έχει προγραμματίσει περιοδείες στα σούπερ μάρκετ, ενώ αύριο, Τετάρτη, πραγματοποιεί σύσκεψη στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης, 5Β, στη Μητρόπολη), στην οποία καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν και να συζητήσουν τον τρόπο οργάνωσης της αντίδρασής τους στα σχέδια της εργοδοσίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ασύδοτη δράση της εργοδοσίας δεν έχει φραγμούς και όρια, στα σούπερ μάρκετ "Καταναλωτής" το τελευταίο χρονικό διάστημα παίζονται επιχειρησιακά, οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων, με στόχο την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, τη μετατροπή του 8ωρου σε μερική απασχόληση και ωρομίσθιο".

Η ανακοίνωση του Συλλόγου καταλήγει, με το κάλεσμά του προς τους εργαζόμενους "να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και στις αυθαιρεσίες της, να απαντήσουν με ενότητα και συλλογική δράση και να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλιά και την πλήρη απασχόληση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ