Τρίτη 18 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Αντίο" στον Νικόλα Μητσοβολέα

Πρόωρα έφυγε, στα 51 του χρόνια, ο τραγουδιστής Νικόλας Μητσοβολέας και οδηγήθηκε χτες στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο Αναστάσεως Πειραιά.

Ο θάνατός του επήλθε από ανακοπή καρδιάς, ενώ πριν είκοσι μέρες είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο χτυπημένος στο αριστερό μάτι από οπτική νευρίτιδα. Η ασθένεια, πολύ σύντομα, σε διάστημα μόλις δύο ημερών μεταδόθηκε στα πόδια, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα επί είκοσι μέρες.

Ο ίδιος όμως, για όσους τον γνώρισαν, ήθελε να πιστεύει στην τύχη και στους καλούς οιωνούς, γι' αυτό και για τον τελευταίο του δίσκο, με τη μουσική του Στέφανου Κόκκαλη, είχε διαλέξει τον τίτλο "Γούρι". Ειρωνεία της τύχης... Κι ας έλεγε για τα τραγούδια πως "ό,τι και να αποφασίσεις τα τραγούδια θα ακολουθούν, γιατί τα τραγούδια δεν ξεχωρίζουν σωστό ή λάθος, αλήθεια ή ψέμα, ξεχωρίζουν μόνο τις καρδιές, που τα έχουνε ανάγκη και μέσα τους φωλιάζουνε".

Ο Νικόλας Μητσοβολέας είχε πάρει μέρος στους πρώτους "Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού της Κέρκυρας" το 1981, που τότε είχε οργανώσει ο Μάνος Χατζιδάκις, ενώ συμμετείχε και στις πρώτες μετά τη Μεταπολίτευση συναυλίες του Μίκη Θεοδωράκη. Επίσης, τον γνωρίσαμε να συμμετέχει σε περισσότερες από 500 συναυλίες του Γιάννη Σπανού, του Ηλία Ανδριόπουλου, του Μάριου Τόκα, του Χρήστου Λεοντή, του Μιχάλη Τερζή κ.ά.

Τη φωνή του την ακούσαμε στους δίσκους: "Μανιάτικα", "Αφύλακτη διάβαση","Αρχαία λυρικά", "14 νέα τραγούδια", "Τα λόγια της αγάπης", "Πες μου παραμύθια". Επίσης είχε εμφανιστεί στο θέατρο μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, στην παράσταση "Εβίτα", υποδυόμενος το ρόλο του Μακάρντι.

Η τελευταία του δουλιά, που δεν πρόλαβε να ηχογραφηθεί, ήταν ένας δεύτερος δίσκος με "Μανιάτικα" σε συνεργασία με τον Κυριάκο Κάσση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ