Σάββατο 22 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ "ΦΑΝΤΟΜ"
Κηδεύονται σήμερα οι δύο πιλότοι

Σήμερα πραγματοποιούνται οι κηδείες των δύο άτυχων πιλότων που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την προχτεσινή πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F - 4 (Φάντομ) στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ανδρου. Η κηδεία του σμηναγού Πέτρου Πολυχρονάκη θα τελεστεί στις 5 μ.μ. στο χωριό Γρίβα Γουμένισσας του Κιλκίς και του υποσμηναγού Γεωργίου Παπαθανασίου στις 10 π.μ. στην εκκλησία του Αγ. Χριστοφόρου Αγρινίου.

Οπως ανακοίνωσε χτες το ΓΕΑ, με βάση τα ευρήματα που περισυνελέγησαν πιστοποιήθηκε η καταστροφή του αεροσκάφους και ο θάνατος των δύο χειριστών. Ωστόσο, τα ερωτηματικά για τα αίτια της πτώσης παραμένουν και ίσως δοθούν κάποιες απαντήσεις μόνο αν βρεθεί κάποιο σημαντικό τμήμα του αεροσκάφους. Για το λόγο αυτό οι έρευνες συνεχίζονταν και χτες μέχρι το βράδυ. Σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις που διατυπώνονται από τους αρμόδιους, το μοιραίο "Φάντομ" στην προσπάθειά του να αποφύγει το επίσης ελληνικό "Μιράζ - 2000", που στα πλαίσια της άσκησης το κυνηγούσε και το είχε εγκλωβίσει, έκανε για να του ξεφύγει έναν απότομο ελιγμό με βύθιση και καρφώθηκε ακαριαία στη θάλασσα. Μόνο λοιπόν από τυχόν ευρήματα θα μπορέσει να εκτιμηθεί η γωνία πρόσκρουσης και κατά συνέπεια αν οι χειριστές αντιλήφθηκαν την πορεία προς τη θάλασσα κάνοντας κάποια κίνηση για να κερδίσουν ύψος ή αν η συντριβή ήταν αστραπιαία.

Για το θέμα μίλησε χτες και ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης ο οποίος είπε ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πτώση δεν αποδίδεται σε μηχανική βλάβη και την απέδωσε στον ανθρώπινο παράγοντα "που είναι παρών σε αυτές τις περιπτώσεις και που μπορεί να έπαιξε έναν κρίσιμο ρόλο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ