Σάββατο 22 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ναι μεν, αλλά...

Ο γγ του δήμου παραπέμπει στο υπουργείο Οικονομικών για τα μισθολογικά προβλήματα των εργαζομένων

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο υπουργείο Οικονομικών "φόρτωσε" την ευθύνη για την παραβίαση των δικαιωμάτων αυτών που εργάζονται ως"κοινοτάρχες", στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Αγιο Ανδρέα, ο γγ του Δήμου Γ. Λαδικός,σε συνάντησή του χτες με τους Γ. Κομνηνό, πρόεδρο του συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Γ. Πέρρο, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, οι μισθοί τους δεν ξεπερνούν τις 40.000 δραχμές το δεκαπενθήμερο, ακόμα κι αυτά τους καταβάλλονται πολλούς μήνες μετά τη λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου, οι συνθήκες εργασίας χαρακτηρίζονται από υπερεντατικοποίηση και εργάζονται από το πρωί ως το βράδυ, χωρίς να γίνεται λόγος, βέβαια, για υπερωρίες κ.ά.

Η πρόσληψή τους είχε γίνει μετά από προκήρυξη του δήμου και προτιμήθηκαν, επειδή ήταν μακροχρόνια άνεργοι και πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ωστόσο, άλλοι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν με βάση την ίδια προκήρυξη απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματά τους.

Ο διαχωρισμός αυτός γίνεται γιατί - όπως ισχυρίζονται όλοι οι αρμόδιοι και ο κ. Λαδικός χτες - οι "κοινοτάρχες" δε θεωρούνται μισθωτοί, αλλά... στελέχη που επιτελούν κοινωνικό έργο! Μάλιστα, ο κ. Λαδικός δήλωσε ότι αυτό συμβαίνει επί 14 συναπτά έτη! Ωστόσο, να σημειώσουμε ότι για παράδειγμα οι "κοινοτάρχες" στις κατασκηνώσεις του υπουργείου Γεωργίας πληρώνονται κανονικά.

Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν έντονα στον Γ. Λαδικό ότι όλοι οι εργαζόμενοι καλύπτονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ότι είναι αδιανόητο αυτή να καταστρατηγείται από τον Δήμο Αθηναίων. Επίσης, ζήτησαν την άμεση παρέμβασή του για την επίλυση του ζητήματος. Ο Γ. Λαδικός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα και αμέσως μετά απάντηση του Δήμου στα ζητήματα που του έθεσαν οι συνδικαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ