Σάββατο 22 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΕΛΚΑ ΤΙΘΟΡΕΑΣ
Από ... Δευτέρα οι απαντήσεις

Καμιά δέσμευση από τον υφυπουργό Εργασίας, για το αίτημα συνέχισης της επιδότησης των εργαζομένων

Τη συνέχιση της οικονομικής τους ενίσχυσης, αυτή τη φορά από το Ταμείο αφερεγγυότητας εργοδοτών, ζήτησε χτες από τον υφυπουργό Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων της κλωστοϋφαντουργίας ΒΕΛΚΑ ΤΙΘΟΡΕΑΣ,σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας έπειτα από αίτημά τους.

Οι 185 εργαζόμενοι της ΒΕΛΚΑ ΤΙΘΟΡΕΑΣ, του γνωστού επιχειρηματία Δ. Χατζή,ήδη συμπλήρωσαν ένα χρόνο επίσχεσης εργασίας και απαιτούν από τον υπουργό να συνεχιστεί η επιδότησή τους από το Ταμείο Αφερεγγυότητας. Ενα άλλο βασικό θέμα που τέθηκε από τους εργαζόμενους, είναι της διασφάλισης των δικαιωμάτων τους και η καταβολή των οφειλόμενων προς αυτούς - που συνολικά αγγίζουν τα 600 εκατομμύρια δραχμές - στην περίπτωση που η επιχείρηση υπαχθεί στο άρθρο 44 του Ν. 1892, που προβλέπει το διακανονισμό των χρεών από τους πιστωτές.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας απέφυγε να δεσμευτεί για οτιδήποτε και είπε ότι θα τους απαντήσει για τα θέματα που του τέθηκαν τη Δευτέρα, αφού πρώτα έχει επαφές με τους εμπλεκόμενους φορείς τόσο στο θέμα της επιδότησης, όσο και με τους πιστωτές της εταιρίας. Πάντως, η βασική πιστώτρια της ΒΕΛΚΑ είναι η Εμπορική Τράπεζα,η οποία πρόσφατα κατέφυγε στο Εφετείο, επιδιώκοντας να τεθεί η επιχείρηση υπό εκκαθάριση, κάτι που όμως απορρίφθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ