Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν μπορεί να αποπλεύσει!

Το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου "Μινόρσα" καταγγέλλει ότι το πλοίο δεν είναι ικανό να αποπλεύσει από το Νταρ Ελ Σαλάμ

Ανίκανο να αποπλεύσει χαρακτηρίζεται από το πλήρωμά του, το φορτηγό πλοίο "Μινόρσα",το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι Νταρ Ελ Σαλάμ της Τανζανίας. Το πλήρωμα καταγγέλλει σε επιστολή του, μια σειρά από σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το πλοίο και απαιτεί την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, αποζημίωση και τον άμεσο επαναπατρισμό τους από το λιμάνι της Τανζανίας.

Το πλοίο - με σημαία Παναμά - ανήκει στην εταιρία "Chemoil International LTD" η οποία έχει έδρα την Ελβετία. Στην επιστολή τους προς την Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, οι ναυτεργάτες που υπηρετούν στο πλοίο καταγγέλλουν ότι το πλοίο παρουσιάζει εισροή υδάτων η άντληση των οποίων είναι αδύνατη λόγω ζημιάς του δικτύου στο "φορ πικ". Δε λειτουργούν οι νούμερο 1 και 2 ηλεκτρομηχανές, δε λειτουργούν οι νούμερο 5 και 6 κύλινδροι, η ενδιαίτηση είναι ελλιπής, δεν πληρώνονται, καθώς και μια σειρά άλλα σοβαρά προβλήματα. Καταγγέλλουν επίσης ότι εκπρόσωπος της εταιρίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πλοίαρχο, εκτόξευσε διάφορες απειλές για εκδίωξή τους από το πλοίο.

Με ανακοίνωσή της προς τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και τη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας, η ΠΕΜΕΝ ζητά να ελεγχθούν οι καταγγελίες των ναυτεργατών γιατί τίθεται, όπως αναφέρει, σε άμεσο κίνδυνο η ζωή τους. Ζητά επίσης, την άμεση παρέμβαση για την απαγόρευση του απόπλου του πλοίου, την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, την αντίστοιχη αποζημίωση του πληρώματος και τον άμεσο επαναπατρισμό τους από την Τανζανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ