Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΡΘΜΕΙΩΝ
"Σαλπάρουν" για απεργία

Οι ναυτεργάτες της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας, προχωρούν από αύριο σε 24ωρες απεργίες ενάντια στην καταπάτηση των συμβάσεων εργασίας

Δένουν από αύριο τα πλοία της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας καθώς οι ναυτεργάτες που υπηρετούν σ' αυτά προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με απόφαση του Σωματείου μηχανικών και κατωτέρων πληρωμάτων μότορσιπ και πορθμείων κοντινών αποστάσεων "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ".Οι ναυτεργάτες παλεύουν για την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των ωραρίων εργασίας, κόντρα στην ασυδοσία των πλοιοκτητών που πραγματοποιούν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματά τους. Με την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων έχει προειδοποιήσει και η Ενωση Ναυτικών "Η ΘΑΣΟΣ", αν οι ναυτιλιακές εταιρίες συνεχίσουν να μην εφαρμόζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που επίσης καταστρατηγούνται με βάναυσο τρόπο στην περιοχή τους.

Τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" και καλούν όλους τους ναυτεργάτες και ιδιαίτερα τα πληρώματα μηχανοστασίου, να πρωτοστατήσουν στην απεργία, για να καμφθεί η αδιαλλαξία των εφοπλιστών και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, για τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

"Καλούμε - τονίζεται στην ανακοίνωση - τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν ενεργητικά στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών για να τσακίσουμε την εφοπλιστική ασυδοσία. Εξασφαλίζοντας ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς και ώρες εργασίας, εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η αξιοπλοϊα των πλοίων". Οι εφοπλιστές - υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο Ενώσεις - και το ΥΕΝ, στο όνομα του κέρδους, δε διστάζουν να βάζουν σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές και καταλήγοντας σημειώνουν: "Ο αγώνας επιβάλλεται να συντονιστεί και να διευρυνθεί".

Την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών εκφράζει με ανακοίνωσή του και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας.Το ΕΚ Κέρκυρας καταγγέλλει με την ανακοίνωσή του τους φορείς της Κέρκυρας για εγκληματική αδιαφορία απέναντι στα προβλήματα των ναυτεργατών, οι οποίοι υποχρεώνονται σε εξαντλητικά ωράρια θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια τη δική τους αλλά και των επιβατών. "Καταγγέλλουμε - τονίζεται - όλους όσοι σήμερα με ξαφνικό ενδιαφέρον και προφανώς για δικά τους οικονομικά συμφέροντα, επισημαίνουν το πλήγμα που θα δεχτεί η κερκυραϊκή οικονομία, ενώ μέχρι τώρα αδιαφορούσαν και τηρούσαν "σιγήν ιχθύος" για τα καυτά προβλήματα των ναυτεργατών. Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό των ναυτεργατών μέχρι να δοθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ