Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε αναμονή στην "ΓΚΡΟΥΠ 4"

Οι εργαζόμενοι περιμένουν απάντηση για τις απολύσεις

"Οικονομικά προβλήματα" επικαλέστηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας παροχής υπηρεσιών προστασίας "Γκρουπ 4" χτες, κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων. Η δικαιολογία όμως καταρρίπτεται από τις ίδιες τις πράξεις της εταιρίας, η οποία ενώ καταργεί το τμήμα φυλάξεων και απολύει τους 150 εργαζόμενους, την ίδια στιγμή αποφασίζει να το επαναλειτουργήσει με άλλους εργαζόμενους, αποσκοπώντας και στο να εισπράξει τη σχετική επιδότηση από τον ΟΑΕΔ.

Το γεγονός ότι οι απολύσεις είναι παράνομες κατήγγειλαν χτες στην τριμερή οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Να σημειώσουμε ότι η εταιρία στη βιασύνη της να "ξεφορτωθεί" τους παλιούς εργαζόμενους πριν την 1/9, οπότε και βάσει της νέας σύμβασης αυτοί αποκτούν υπαλληλική ιδιότητα και αυξάνεται η αποζημίωσή τους σε περίπτωση απόλυσης, δε φρόντισε να ακολουθήσει καν τις τυπικές διαδικασίες για τις απολύσεις.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας είχαν δεσμευτεί ότι θα έδιναν τις οριστικές απαντήσεις μέχρι τις 5 χτες το απόγευμα, ωστόσο κάτι τέτοιο ως εκείνη την ώρα δεν είχε συμβεί. Αν τελικά η στάση της "Γκρουπ 4" παραμείνει αρνητική, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ