Παρασκευή 28 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"ΒΕΤΛΑΝΣ ΝΑΟΥΣΑ"
Αντιδρούν στην εξαπάτηση

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης θα μηνύσουν τον επινοικιαστή της, επειδή παρουσίασε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που δήθεν υπέγραψαν

Στην κατάθεση αγωγών, για πλαστογράφηση των υπογραφών τους, θα προχωρήσουν την ερχόμενη βδομάδα οι 220 εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας ΒΕΤΛΑΝΣ ΝΑΟΥΣΑ, κατά του επινοικιαστή της επιχείρησης Θ. Τσίτση.Ο εργοδότης είναι αυτός που λίγους μήνες πριν - επικαλούμενος "αδυναμία" να πληρώσει τα δεδουλευμένα 7 μηνών - είχε δηλώσει με επιστολή του προς το Εργατικό Κέντρο Νάουσας την παραίτησή του από το εργοστάσιο, το οποίο και κληροδότησε... στους εργαζόμενους! Τον προηγούμενο, όμως μήνα παρουσίασε στον ΟΑΕΔ συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, με τις υπογραφές των εργαζομένων, που υποτίθεται ότι λήγουν στις 30 Απρίλη 1998,απαιτώντας έτσι την "αυτοδίκαιη" απόλυση των 220 εργαζομένων, οι οποίοι εργάζονταν κανονικά έως το τέλος του Μάη,ενώ από την 1 Ιούνη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι προχτές, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν στην κατάθεση αγωγών για την πλαστογράφηση της υπογραφής τους, αφού ποτέ δεν υπέγραψαν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, αλλά, αντίθετα, αορίστου. Επίσης, σε νέα συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών, θα καθοριστούν και αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών, ο Θ. Τσίτσης προσπάθησε με αυτό που έκανε, να ακυρώσει την επίσχεση εργασίας και να απαλλαγεί χωρίς οικονομικό κόστος από τους εργαζόμενους.

Αξιωσημείωτη, πάντως, είναι η προκλητικότητα του εργοδότη, ο οποίος επαναλειτουργεί το εργοστάσιο και προσλαμβάνει νέο προσωπικό,τη στιγμή που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας τους. Μέχρι σήμερα έχει προσλάβει 70 περίπου εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ