Σάββατο 29 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τους εγκατέλειψαν!

Εγκατάλειψη πλοίου και πληρώματος, καταγγέλλει η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Παρατημένο από τον πλοιοκτήτρια εταιρία, μαζί με τα 24 μέλη του πληρώματός του, βρίσκεται στο λιμάνι της Καλαμάτας το φορτηγό πλοίο "ARROW" με σημαία Μάλτας, της εταιρίας "Olumpic Arrow Maritime".

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ,καταγγέλλει την εγκατάλειψη του πληρώματος και του πλοίου, το οποίο, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, έχει κατασχεθεί. Εκτός από τον καπετάνιο του πλοίου που είναι Ελληνοκύπριος, τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος είναι Ουκρανοί και μάλιστα ανασφάλιστοι, όπως οι ίδιοι έχουν καταγγείλει. Οι ναυτεργάτες παραμένουν στο πλοίο καθώς δεν έχουν χρήματα και περιμένουν τις αποφάσεις του δικαστηρίου και των τραπεζών. Μέχρι σήμερα συντηρούνται με βοήθεια που τους προσφέρουν οι κάτοικοι της Καλαμάτας και διάφοροι φορείς.

"Καταδικάζουμε - τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ του ΚΚΕ - την αδιαφορία των εκπροσώπων της κυβέρνησης και καλούμε το λαό της Καλαμάτας, ιδιαίτερα τους εργατοϋπαλλήλους, να δείξουν την απαραίτητη αλληλεγγύη στους εγκαταλειμμένους ναυτεργάτες και να απαιτήσουν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα προς όφελος των ναυτεργατών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ