Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ
Αντίθετη στις κατευθύνσεις της διεθνούς κοινότητας

Η ελληνική κυβέρνηση, σχολίασε με δηλώσεις του υπουργού Τύπου Δ. Ρέππα, την"πρόταση" της τουρκικής πλευράς. "Δε δέχονται, δήλωσε ο Δ. Ρέππας, την πορεία του Κυπριακού, όπως έχει διαγραφεί μέχρι τώρα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που αποτελεί και τη βάση των διεθνών πρωτοβουλιών για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Με την πρότασή τους για δημιουργία συνομοσπονδίας, ουσιαστικά ζητούν να επισημοποιηθεί η διχοτόμηση και η κατοχή στην Κύπρο".

Στις δηλώσεις του ο Δ. Ρέππας, επισήμανε πως η πρόταση Ντενκτάς, έγινε την ίδια στιγμή που επισκέπτεται τα κατεχόμενα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ι. Τζεμ. "Ο κ. Ντενκτάς, είπε ο Δ. Ρέππας, είναι αυτός που, χωρίς ουδείς να έχει αναγνωρίσει την ιδιότητα που επικαλείται, τη χρησιμοποιεί κατά κόρον, διεκδικώντας δικαιώματα που δεν του ανήκουν, κατά το Διεθνές Δίκαιο. Η στάση αυτή της Τουρκίας και της ηγεσίας των Τουρκοκυπρίων, κατέληξε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, δείχνει με ανάγλυφο τρόπο ότι η πολιτική της Τουρκίας είναι σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που θα περίμενε η Διεθνής Κοινότητα, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στην αντιμετώπιση του κυπριακού προβλήματος".

Μετά την κίνηση της τουρκικής πλευράς, Ελληνες διπλωμάτες εκτιμούν ότι το Κυπριακό θα βρεθεί στο επίκεντρο έντονης διπλωματικής δραστηριότητας, η οποία, δεν μπορεί να παραβλέψει εντελώς τις τουρκικές προτάσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ