Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
"Αλλη πολιτική ... στα πλαίσια της ΕΕ"

Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, σε συνέντευξή του - στη χτεσινή "Αθηναϊκή" αυτή τη φορά - επανέλαβε ότι το κόμμα του έχει σαφώς ευρωπαϊκό προσανατολισμό, "ότι χρειαζόμαστε μια άλλη πολιτική μέσα στην ΕΕ", και "η χώρα να ασκήσει (σ.σ στην ΕΕ) τα πολιτικά της δικαιώματα και ως προς τα εθνικά θέματα να κάνει αυτό που κάνουν όλες οι άλλες χώρες που στηρίζουν τα συμφέροντά τους". Αναφέρθηκε επίσης σε σχέδια διχοτόμησης του Αιγαίου και Θράκης από τις μεγάλες δυνάμεις, χωρίς όμως να τις κατονομάσει. Επίσης, επανέλαβε τη γνωστή, ρηχή άποψή του, ότι οι υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα είναι το αντάλλαγμα για την ένταξη της χώρας, με πολιτικά κριτήρια, στην ΟΝΕ και στη ζώνη του ΕΥΡΩ, τη στιγμή που δεν πιάνει τα οικονομικά κριτήρια. Μετά από μια τέτοια "ανάλυση", που σκόπιμα κρύβει την ουσία της εξάρτησης της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ακολουθεί η κατηγορία προς Σημίτη και Καραμανλή "ως υπηρέτες του νεοκαπιταλιστικού συστήματος"!!! Τονίζοντας ότι "χρειάζεται πολιτική ηγεσία που να διακρίνεται από αρετή και τόλμη", καταλήγει ότι το ΔΗΚΚΙ είναι κόμμα εξουσίας (!) και ότι θα πάρει τον κόσμο του γνήσιου ΠΑΣΟΚ, ενώ χαρίζει στην ηγεσία τον τίτλο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία του το Σάββατο στην ΚΠΕ του κόμματος, στην Κρήτη, που είχε ιδιαίτερο θέμα την Υγεία και το Φάρμακο.

  • Για τη συνέντευξη αυτή και συγκεκριμένα για τη θέση του Δ. Τσοβόλα ότι υπάρχει σχέδιο διχοτόμησης Αιγαίου και Θράκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας, κληθείς να τα σχολιάσει είπε, ότι "διατυπώνεται με επιπόλαιο τρόπο και έχει μικρή αξία".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ