Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο μόνος δρόμος

Στις 12 του Οχτώβρη θα έχουμε δημάρχους και νομάρχες του πρώτου γύρου. Στις 12 Οχτώβρη του 1944 λευτερώθηκε η Ελλάδα. Οι αγώνες του ελληνικού λαού με επικεφαλής το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, δημιουργήματα ανάγκης για επιβίωση και σωτηρία του έθνους, μας λευτέρωσαν από την μπότα του Χίτλερ και των διεθνών αφεντικών του. Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στη δημιουργία του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και ΟΛΑ τα του τα μέλη αγωνίστηκαν μέσα από τις δυο αυτές οργανώσεις. Εξορίστηκαν, θυσιάστηκαν, εκτελέστηκαν. Την απελευθέρωση ακολουθεί η προδοσία των πουλημένων που προσπαθούν με υποσχέσεις και παχιά λόγια όπως "Λαοκρατία" "Κοινωνική Δικαιοσύνη" "Κυρίαρχος λαός" και τέτοια να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό και ν' αποχτήσουν την εμπιστοσύνη του. Κι όταν αποτυχαίνουν σ' αυτή τους την προσπάθεια καλούν τους Αγγλους και σφάζουν τους συμπατριώτες τους Ελληνες. Οι προδότες δικάζουν!!! και εκτελούν τους ήρωες. Το ΚΚΕ στάθηκε στα πόδια του και σήμερα συνεχίζει τον πολιτικό αγώνα για επιβίωση. Μιλά, καταγγέλλει και βγαίνει πάντα αληθινό. Αν είχε τα μέσα ν' ακουστεί παντού, οι μάζες, που το βρίσκουν πάντα μπροστάρη σε κάθε δύσκολη στιγμή θα μετατρέπαν την αγάπη τους σε ψήφους. Ομως δεν τ' αφήνουν, το πολεμούν με κάθε μέσο. Φανερά. Αδίσταχτα. Τα ΜΜΕ τρομοκρατημένα χορεύουν στο σκοπό που τους παίζουν τα μεγάλα αφεντικά. Κάνουν είδηση πρωτοσέλιδη ημερών και εβδομάδων. Τον πατέρα που βιάζει τα παιδιά του, τους σατανιστές και τα εθιμοτυπικά τους, τον τοξικομανή που σκότωσε τον πατέρα του, τρελή κούρσα ΙΧ, έρευνες για το ποια φούστα λέκιασε η ανάρμοστη σχέση του Κλίντον.

Διαβάσατε ποτέ στις "ανεξάρτητες" εφημερίδες για την πορεία Ειρήνης από Μαραθώνα στο Πεδίο του Αρεως; Ποιος μίλησε; Τι είπαν; 10.000 άνθρωποι λαβαίνουν μέρος στην πορεία και αντιπροσωπεύουν όλους τους Ελληνες, γιατί όλοι θέλουν Ειρήνη, έξω από τους πολεμοκάπηλους και τα φερέφωνά τους, με ράσα ή με γαλόνια. Διαβάσατε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα εργατικά δυστυχήματα; Διαβάσατε τα ονόματα των υπευθύνων για τα δυστυχήματα; "Ανεξάρτητη" εφημερίδα φαίνεται πως σημαίνει ανεξάρτητη από τα γεγονότα. Αυτά θα τα βρείτε μόνο στον Κομματικό "Ριζοσπάστη" που είναι ο καθρέφτης της ζωής. Γιατί η ζωή του εργάτη, του αγρότη, του Ελληνα δεν είναι ούτε η Νταϊάνα, ούτε ο Κλάιν, ούτε η Αθηνά Ωνάση. Είμαστε οι πολλοί. Ολοι όσοι δεν έχουν συμφέροντα συμφωνούν μαζί μας. Ομως αυτοί που μας κυβερνούν επίσημα ή ανεπίσημα, φανεροί ή μέσα από τη μαύρη νύχτα έχουν τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις. Ομως και μ' αυτά ξεσκεπάζονται κι αν το κάνουμε πραγματικά δουλιά υπεύθυνη μπορούμε όλοι να κερδίσουμε τον τίμιο φίλο μας που σκέπτεται σαν και μας, συμφωνεί με μας, αλλά ψηφίζει άλλο κόμμα... γιατί αυτό ψηφίζει ο πατέρας του. Το πόσο σημαντικές και πόσο πολιτικές είναι οι δημοτικές εκλογές μάς το λένε στην πράξη. Στις προηγούμενες εκλογές με πρωταθλητή Αβραμόπουλο - Πάγκαλο ο Α. Παπανδρέου για να ενισχύσει τον Πάγκαλο υποσχέθηκε να προικίσει το δήμο με σαράντα δισεκατομμύρια. Ομως δήμαρχος που συμφέρει στην κυβέρνηση και στη σύμμαχο αντιπολίτευση δε συμφέρει στο λαό. Οι υποψήφιοί τους, - διαβάστε προσεχτικά- θέλουν να πάρουν τους δήμους όχι με διαφορετικά προγράμματα αλλά με διαφορετικά κόλπα. Το κόλπο των ανταρτών είναι το τελευταίο τους εύρημα. Τους καλούς τους ξέρουμε, η αντίδραση χωρίς να το θέλει ρίχνει προβολείς σ' αυτούς που παλεύουν για κοινωνικό έργο. Την Βέρα Νικολαϊδου θέλουν να την εξοντώσουν γιατί με τον "Ηράκλειτο" βοήθησε εκατοντάδες μαθητές που κάθε χρόνο πολλαπλασιάζονται. Κάτω η Βέρα, λοιπόν. Κάτω η παιδεία. Ζήτω τα "ΘΑ". Ως πότε θα μας κοροϊδεύουν. Κάτω ο δήμαρχος του Ελληνικού Κ. Κορτζίδης και φυλακή ο σοφέρ του πούλμαν και υπάλληλος του δημαρχείου που με εντολή του δημάρχου μετέφερε δωρεάν δημότες στις παραλίες. Ζήτω ο Αβραμόπουλος και το χριστουγεννιάτικο δέντρο του.

Δεν έχω χώρο για άλλα παραδείγματα. Αυτά τα δυο φτάνουν. Ζητάνε ψήφους για το αντικοινωνικό τους έργο. Εμείς τι κάνουμε; Ενας είναι ο δρόμος: να χρησιμοποιήσουμε την πίστη μας και το μυαλό μας, πρώτο: για να πληθύνουμε και δεύτερο: να βρούμε ανάμεσα σε χιλιάδες τρόπους τον ένα που θα μας βοηθήσει να τους διώξουμε. Ας έχουμε ακόμα ένα λόγο να γιορτάζουμε τη δωδέκατη μέρα του Οκτώβρη. Ενωμένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ