Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ
"Επιχείρηση σκούπα"

ΒΟΝΝΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Μικρά αθώα παιδικά κορμιά και οι ψυχές τους έχουν γίνει κοινή θέα αλλά και βορά για την ικανοποίηση των πιο αρρωστημένων και ανώμαλων ορέξεων πολλών κατοίκων του "πολιτισμένου μας κόσμου", ιδιαιτέρως των προνομιούχων που "αλωνίζουν" στις ηλεκτρονικές σελίδες του "Ιντερνετ".

Οι μαζικές επιχειρήσεις και αθρόες συλλήψεις με στόχο την εξάρθρωση του ευμεγέθους και παγκόσμιου - όπως αποδεικνύεται - δικτύου διακίνησης μέσω του "Ιντερνετ" πορνογραφικού φωτογραφικού υλικού με παιδιά, πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλη τη Γηραιά Ηπειρο, αλλά και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στις ΗΠΑ, και αποκάλυψαν μέρος αυτής της δυσοσμίας....

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν όταν, από ανακρίσεις που διεξήχθησαν στη Βρετανία, προέκυψαν στοιχεία σε βάρος 200 περίπου ατόμων, κατηγορουμένων για την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνιστές παιδιά, που διακινείται σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω του Διαδικτύου. Παράλληλα ανακρίσεις που είχαν διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψαν ομάδα ατόμων που βαρύνονται με την υποψία ότι επιδίδονται σε παρόμοιες ενέργειες. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διώξεως του Εγκλήματος (ΒΚΑ), η Αστυνομία διαθέτει συγκεκριμένες αποδείξεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από μέλη του δικτύου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η συντονισμένη αυτή επιχείρηση αποκάλυψε ότι το τεραστίου όγκου πορνογραφικό υλικό είχε αποκλειστικούς πρωταγωνιστές παιδιά, ορισμένα από τα οποία ήταν ηλικίας μόλις δύο ετών! Οι μαζικές συλλήψεις έγιναν ταυτόχρονα κατόπιν συνδυασμού και συντονισμού των αστυνομικών επιχειρήσεων σε 21 χώρες, υπό την ομπρέλα της βρετανικής Αστυνομίας που συντονίζει τις ενέργειες της "Επιχείρησης Διαφάνεια", όπως ονόμασε το όλο εγχείρημα. Χθεσινή ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας γνωστοποίησε τις 12 από τις χώρες όπου έγιναν συλλήψεις: Βρετανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σουηδία, και ΗΠΑ, ενώ "συνελήφθησαν περισσότεροι από εκατό άνθρωποι, σχεδόν 80 στην Ευρώπη και 32 στις ΗΠΑ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής Αστυνομίας, Μπομπ Πάκμαν, για να συμπληρώσει χαρακτηριστικά: "Με τις έρευνες αυτές αποκαλύψαμε πάνω από 100.000 άσεμνες εικόνες με παιδιά. Υπήρξε μια δύσκολη και δυσάρεστη έρευνα και ελπίζω ότι με τις ενέργειές μας θα προλάβουμε την περαιτέρω κακοποίηση παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο". Αντίστοιχη ανακοίνωσή της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας της Ρηνανίας ανέφερε ορισμένες από τις παραπάνω χώρες, προσθέτοντας όμως και τη Βραζιλία, τη Δανία, την Ισπανία, τον Καναδά, το Ισραήλ, τη Χιλή, τη Ρωσία, και την Ιαπωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ