Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολύμορφη και αγωνιστική δραστηριότητα

Εκθεση σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής εγκαινιάζεται σήμερα (7μ.μ.) στο άλσος Μορέλλα (έναντι δημαρχείου) στην Πεύκη. Διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας,σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου Πεύκης, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Τέχνης.Παρουσιάζουν έργα τους οι: Γ. Αγγελόπουλος, Σ. Αλεξίου, Α. Αραβαντινού, Δ. Αρμακόλας, Ε. Βάλβη, Βανιώ, Χρ. Γεωργίου, Μ. Γρηγοριάδης, Θ. Γυπάρης, Κ. Δικέφαλος, Ν. Δογούλης, Γ. Καλακαλάς, Μ. Καλογηράτος, Δ. Κολτσίδας, Κ. Κουτήφαρη, Μ. Κυπριανού, Χρ. Λάμπρου, Θ. Μώρης, Μ. Παπακωνσταντίνου, Κ. Περάκης, Μ. Πεταλάς, Κ. Ρόθος, Χρ. Σαρακατσιάνος, Π. Σιδεράς, Α. Τζεβά, Μ. Χουζούρη, Σ. Χριστοφυλλάκης κ.ά. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20/9 και θα λειτουργεί καθημερινά 10π.μ.- 1μ.μ. και 5-9μ.μ.

Βήμα προβολής της ανάγκης ενίσχυσης και στερέωσης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και, ταυτόχρονα, διαμαρτυρία για τον εξοστρακισμό, τη διαρκή υποβάθμιση, αλλά και τη συρρίκνωση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στο σχολείο, αποτελούν τα σεμινάρια της Ενωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης,που πραγματοποιούνται και αυτή τη χρονιά (έως 10 Σεπτεμβρίου, 10π.μ. - 3μ.μ.), στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων(Ευελπίδων).

Σήμερα (10π.μ.), στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ευελπίδων), στο πλαίσιο των σεμιναρίων, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και η Ενωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης διοργανώνουν ημερίδα, με θέμα "Τα αναλυτικά προγράμματα και τα βιβλία εικαστικής αγωγής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης".Η ημερίδα πραγματοποιείται σε εποχή, που το μάθημα των εικαστικών έχει, ουσιαστικά, εκδιωχθεί από το Λύκειο. Το μάθημα έχει καταργηθεί από υποχρεωτικό και διδάσκεται στην α και β Λυκείου σαν επιλογής, ενώ στη γ Λυκείου δε διδάσκεται καθόλου, με αποτέλεσμα οι μαθητές που θα κατευθύνονται σε σχετικές με την τέχνη περιοχές, να μένουν ξαφνικά ακάλυπτοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ