Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
8Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΙΒΟΥ
Για παγκόσμια πρωτιά η Βασδέκη

Αγωνίζεται σήμερα στο Γιοχάνεσμπουργκ με τη Μεικτή Ευρώπης. Για πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. ο Παπαδιάς

Με στόχο να κλείσει τη χρονιά της με μια παγκόσμια πρωτιά, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ολγα Βασδέκη ρίχνεται σήμερα στη μάχη του 8ου Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που θα εκπροσωπήσει την Ευρώπη, δήλωσε: "Θα προσπαθήσω για την πρώτη θέση αλλά ξέρω ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο, αφού θα έχω δυνατές αντιπάλους από την Κούβα και την Κίνα". Πάντως, η Ολγα Βασδέκη παρουσιάζεται ως το λογικό φαβορί για την πρώτη θέση, που εκτός των άλλων θα της αποφέρει και 50.000 δολάρια, καθώς η ΙΑΑΦ αποφάσισε να δίνει πριμ και στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εκτός όμως από την πρωταθλήτρια του τριπλούν, σήμερα στο Γιοχάνεσμπουργκ θα αγωνιστεί και ο Χάρης Παπαδιάς στα 100μ. ως μέλος της Μεικτής Ευρώπης. Για τον Παπαδιά, χάλκινο πρωταθλητή Ευρώπης φέτος, ο σημερινός αγώνας είναι μια πρόκληση: "Στόχος μου είναι το πανελλήνιο ρεκόρ, εφόσον όμως το επιτρέψουν οι συνθήκες". Μέχρι χτες πάντως οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές αφού ο καιρός ήταν καλός. Τα 100μ. θα διεξαχθούν στις 5.50μ.μ. Η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Στίβου ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή του Κώστα Κεντέρη στην ομάδα σκυταλοδρομίας της Ευρώπης στα 4Χ400μ. Ο Κεντέρης όμως ταλαιπωρείται από μια ίωση αλλά ελπίζει ότι μέχρι την Κυριακή που αγωνίζεται θα βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο μοναδικός Ελληνας αθλητής που έχει πάρει μέρος μέχρι στιγμής σε Παγκόσμιο Κύπελλο Στίβου είναι ο Κώστας Κουκοδήμος, στην Αβάνα το 1992.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετέχουν οι παρακάτω ομάδες. Στους άνδρες: ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Ωκεανία, Αφρική. Στις γυναίκες: ΗΠΑ, Γερμανία, Ρωσία, Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, Ωκεανία.

Η ΕΤ-1 θα μεταδώσει σήμερα απευθείας τους αγώνες από τις 5μ.μ. έως τις8μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ