Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Συνθήκες αποδιοργάνωσης"

Στο μαρασμό του Θεάτρου "Δόρα Στράτου" αναφέρονται οι βουλευτές του ΚΚΕ,Στρατής Κόρακας και Μπάμπης Αγγουράκης,με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα επισημαίνουν ότι "το ιστορικό Θέατρο Ελληνικών Χορών "Δόρα Στράτου" κινδυνεύει άμεσα πλέον να χαθεί λόγω του οικονομικού μαρασμού που το έχει καταδικάσει η κυβέρνηση" και τονίζουν: "Είναι πραγματικά απαράδεκτο, το συγκεκριμένο θέατρο μετά από σαρανταπεντάχρονη πορεία και προσφορά στον πολιτισμό μας - το τρίτο παλαιότερο θέατρο της Ελλάδας - με μεγάλο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και εκδοτικό έργο, να βρίσκεται σε συνθήκες πλήρους αποδιοργάνωσης, με τους εργαζόμενους απλήρωτους λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων".

Οι κομμουνιστές βουλευτές ρωτούν το υπουργό Πολιτισμού: "τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση ώστε το Θέατρο Ελληνικών Χορών "Δόρα Στράτου" να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά; Είναι στις προθέσεις του υπουργείου να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις του ΔΣ του Θεάτρου;".

Θυμίζουμε ότι, κάθε χρόνο μειώνεται η επιχορήγηση του υπουργείου Πολιτισμού προς το θέατρο, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να καλύψει ακόμα και τις άκρως απαραίτητες λειτουργικές ανάγκες του. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δεκάδες παραδοσιακές φορεσιές που διαθέτει, μένουν χωρίς την απαραίτητη για τη διατήρησή τους συντήρηση, γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα να αντιμετωπιστεί αυτή η δαπάνη. Και επιπλέον οι χορευτές, αναγκαστικά φοράνε τις αυθεντικές φορεσιές, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για να φτιαχτούν αντίγραφα. Γι' αυτόν τον ενδυματολογικό, μουσικό και χορευτικό παραδοσιακό πλούτο η πολιτεία αδιαφορεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ