Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταδικάζουν τους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς

Τα σχέδια της κυβέρνησης για μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, όπως προκύπτει από πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων μετά από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, καταδικάζει η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου,η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει: "Η προσπάθεια αυτή ουσιαστικά κινείται στα πλαίσια της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και έχει ως στόχο την πριμοδότηση του κεφαλαίου με επιπλέον κέρδη, ενώ στους εργαζόμενους ουσιαστικά έχει επιπτώσεις στο εισόδημα, στην ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις, ενώ καταδικάζει τα Ταμεία σε πτώχευση".

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι "το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα περιφρουρήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα παλέψει για να ανατραπούν οι πολιτικές, που απορυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και ακυρώνουν εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, διότι αυτές οι πολιτικές αφορούν όλους τους τομείς της ζωής των εργαζομένων και μόνο με αποφασιστικά συντονισμένο αγώνα αντιπαλεύονται".

Για το ίδιο θέμα, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η κυβέρνηση, με πρόσχημα το δήθεν υψηλό μη μισθολογικό κόστος, προωθεί νέα αντεργατικά - αντιασφαλιστικά μέτρα. "Με τα μέτρα αυτά - σημειώνει - η κυβέρνηση δε στοχεύει στη μείωση της ανεργίας, αλλά επιδιώκει να χτυπήσει και να αποδυναμώσει την κοινωνική ασφάλιση, να αφαιρέσει κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, θέλει να δώσει ένα ακόμα "δώρο" στα κέρδη και τα υπερκέρδη της ολιγαρχίας, ντόπιας και ξένης. Είναι μέτρα που παίρνονται στα πλαίσια της γενικότερης ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, στη βάση των κατευθύνσεων της "Λευκής Βίβλου"". Η διοίκηση του ΕΚ Αγρινίου εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στα μέτρα αυτά και καλεί τους εργαζόμενους να υπερασπιστούνε, με την πάλη τους, τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης.

Την προετοιμαζόμενη μεγάλη επέλαση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων μέσω του "σχεδίου δράσης για την απασχόληση", "που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και την υποβάθμιση έως εξαφάνιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους εργαζόμενους", καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Ενδυσης Ν. Αττικής.Ο προσανατολισμός της μόνιμης πολύπλευρης ενίσχυσης του κεφαλαίου, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, παρατηρεί, αποτελεί πάγια επιλογή και τακτική της κυβέρνησης. "Καλούμε - καταλήγει - τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν και να αποκρούσουν την προετοιμαζόμενη επέλαση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα με τη μαζική συμμετοχή τους στη δράση του συνδικάτου και στην πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ