Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΞΕΝΙΑ" ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ
Παραχωρείται ως απλή έκταση!

Ανοιχτή επιστολή του σωματείου των εργαζομένων προς τους αρμόδιους υπουργούς και τα κόμματα. Στην ανεργία πετιούνται οι εργαζόμενοι, ενώ αμφισβητείται ακόμα και το δικαίωμα αποζημίωσής τους!

Στο δρόμο πετά η κυβέρνηση τους εργαζόμενους από το ξενοδοχείο "Ξενία" Λαγονησίου,με το επιχείρημα ότι με την προκήρυξη για τη μακροχρόνια μίσθωση του συγκροτήματος, που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Ανάπτυξης, δε μεταβιβάζεται η επιχείρηση, αλλά η έκταση! Το σωματείο εργαζομένων στο "Ξενία" Λαγονησίου, με ανοιχτή επιστολή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας και τα πολιτικά κόμματα, ζητά την άμεση παρέμβασή τους, ώστε να διασφαλιστεί η απασχόληση όλων των εργαζομένων και τονίζει: "Οι εργαζόμενοι θα κρίνουν πολύ αυστηρά και ενόψει δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών θα τιμωρήσουν όλους αυτούς που παίζουν με τη ζωή τους".

Οπως τονίζεται στην επιστολή, μέσα από αυτή την προκήρυξη παραχωρείται μια επιχείρηση με πάνω από 30 χρόνια λειτουργίας, που παρά τη σκόπιμη εγκατάλειψη, εξακολουθεί να έχει σημαντικό όνομα στην τουριστική αγορά, σαν απλή έκταση!"Με αυτά τα νομικά τερτίπια - σημειώνεται - προσπαθούν να παραδώσουν το μεγαλύτερο και καλύτερο φιλέτο από την περιουσία του ΕΟΤ "καθαρό" και φτηνό".

Σύμφωνα με την επιστολή του σωματείου, στην επιχείρηση απασχολούνται 11 εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου και 140 εποχιακά, οι οποίοι όμως δουλεύουν εκεί μέχρι και 30 χρόνια. Η προκήρυξη προβλέπει την υποχρέωση στον ανάδοχο να προσλάβει από την αρχή τους 11 με σύμβαση αορίστου χρόνου, χωρίς όμως τα δικαιώματα που έχουν αποκτήσει στον εργασιακό τους βίο. "Μέχρι εκεί έφτασε η "ευαισθησία τους" - τονίζεται στην ανακοίνωση - όλοι οι υπόλοιποι απολύονται. Εφτασαν, δε, στο σημείο να αμφισβητούν και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων!Εχουν ξεπεράσει και τον πλέον αδίστακτο εργοδότη. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι υιοθετεί άλλο σύστημα στις ιδιωτικοποιήσεις, που θα κάνει από εδώ και πέρα. Ιδιωτικοποιήσεις, μακροχρόνιες μισθώσεις, χωρίς εργαζόμενους και φτηνά. Οι εργαζόμενοι στο "Ξενία" Λαγονησίου διαμαρτυρόμαστε έντονα για την πολιτική αυτή που μας οδηγεί στην ανεργία. Η διαδοχή των εργαζομένων, με όλα τα δικαιώματά τους στον νέο εργοδότη είναι το ελάχιστο που θα έπρεπε να διασφαλιστεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ