Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Ενδοξο παρελθόν, φιλόδοξο μέλλον

Το αουτσάιντερ του ομίλου υποδέχεται, την Τετάρτη, ο Ολυμπιακός

Αν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο χωράνε τα προγνωστικά, η Κροάσια είναι θεωρητικά η πλέον βατή αντίπαλος του Ολυμπιακού στον 1ο όμιλο. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό σύνολο, που έχει εντυπωσιάσει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα "αρπάξει" τη δεύτερη θέση. Η πάλαι ποτέ πανίσχυρη Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν η ομάδα που πάντα συγκέντρωνε στις τάξεις της τα μεγάλα αστέρια του κροατικού ποδοσφαίρου και αποτελούσε το αντίβαρο στις σέρβικες ομάδες, την εποχή που η Γιουγκοσλαβία ήταν ενωμένη. Αλλά και στις μέρες μας δε λείπουν τα μεγάλα ονόματα από το "Ρόιτερ" των Κροατών με πρώτους και καλύτερους τους διεθνείς που θαυμάσαμε στο Μουντιάλ της Γαλλίας, Προσινέτσκι, Λάντιτς, Σίμιτς, Μάριτς. Στο παλμαρέ της εκτός από τα ουκ ολίγα Πρωταθλήματα και Κύπελλα Γιουγκοσλαβίας και Κροατίας, δεσπόζει και ένα Κύπελλο Εκθέσεων που κατέκτησε το 1967.

Η Κροάσια είναι η αγαπημένη ομάδα του προέδρου της χώρας Φράνιο Τούτσμαν που κυριολεκτικά αποτελεί ουσιαστικά και το αφεντικό του συλλόγου. Με δική του εντολή δεν έφυγε κανένας Μουντιαλικός παίκτης ώστε η ομάδα να είναι πανίσχυρη στις υποχρεώσεις της για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο προπονητής Ζλάτκο Κράντσαρ δηλώνει για την ομάδα του: "Η Κροάσια είναι ένα μείγμα παλιών και νέων ταλαντούχων παικτών. Στο Τσάμπιονς Λιγκ προσπαθούμε πάνω απ' όλα να συλλέξουμε εμπειρίες. Μπορεί να μας θεωρούν ως την πλέον αδύναμη ομάδα του ομίλου, όμως στο ξεκίνημα κόντρα στον Αγιαξ (σ. σ. ήρθε ισόπαλη με 0 - 0 στο Ζάγκρεμπ) όλοι είδαν τι μπορούμε να πετύχουμε. Δεν πρέπει να μας υποτιμήσει κανείς γιατί θα το πληρώσει ακριβά. Εμείς δίχως άγχος, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα".

Αναφερόμενος στο ματς της ερχόμενης Τετάρτης κόντρα στον Ολυμπιακό, ο κόουτς τόνισε: "Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά τη διοργάνωση. Αν και βρέθηκε να χάνει με δυο γκολ διαφορά, βρήκε τη δύναμη να ισοφαρίσει. Αυτό δείχνει ότι δεν παρατάει τον αγώνα. Γνωρίζουμε τους καλούς παίκτες όπως Ιβιτς, Τζόρτζεβιτς, Λουτσιάνο, όμως είναι περισσότερο συγκρότημα συνόλου. Ακόμη ξέρω ότι στο Ολυμπιακό Στάδιο θα έχει τη συμπαράσταση πολλών φιλάθλων. Ελπίζω να μην μας επηρεάσει η ατμόσφαιρα αφού αρκετοί μας παίκτες έχουν αγωνιστεί κάτω από ανάλογες συνθήκες".

Ερωτηματικό ο Προσινέτσκι

Το μεγάλο ερωτηματικό για τον Κράτσναρ, είναι η χρησιμοποίηση του Ρόμπερτ Προσινέτσκι. Αν ρωτήσεις 10 παράγοντες της Κροάσια για το χρόνο επιστροφής του στις προπονήσεις, θα ακούσεις... δέκα διαφορετικές απαντήσεις. Ο διεθνής χαφ, το μεγάλο όνομα της πρωταθλήτριας Κροατίας, αντιμετωπίζει τα δυο τελευταία χρόνια πρόβλημα με τη μέση του. Στο παιχνίδι με τον Αγιαξ αγωνίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και η μέση του τον πρόδωσε. Η πρώτη διάγνωση, απογοητευτική, έκανε λόγο για απουσία από την ενεργό δράση για 4 μήνες. Ομως τα τελευταία νέα από το Ζάγκρεμπ θέλουν τον παίκτη να είναι στην αποστολή που θα έρθει την Τρίτη στην Αθήνα. Ισως οι Κροάτες να μπλοφάρουν. "Περιμένω τι θα μου πουν οι γιατροί και μακάρι να τον χρησιμοποιήσω έστω και για λίγα λεπτά", ήταν τα λόγια του Κράντσαρ...

Α. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ