Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΒΟ
Διεκδικούν τα αναδρομικά

Την καταβολή της αύξησης και των αναδρομικών διεκδικούν οι εργαζόμενοι

Σε δίωρη στάση εργασίας και σε αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων της επιχείρησης, προχώρησαν χθες οι 130 εργαζόμενοι των κεντρικών γραφείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (ΕΒΟ), διεκδικώντας την καταβολή της αύξησης του 1998 και των αναδρομικών της, όπως έχει ορίσει με διαιτητική απόφαση ο ΟΜΕΔ. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΟ Αναστάσιος Μπαράκος, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα, δε διευκρινίζει αν και πότε θα δοθούν τα αναδρομικά.

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του σωματείου, ο Α. Μπαράκος ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να ξέρει ούτε αν οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν στην ώρα τους τα δεδουλευμένα του Σεπτέμβρη. Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν ποικιλόμορφα τις κινητοποιήσεις τους.

Ο Ν. Παππάς, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων των κεντρικών γραφείων, είπε στο "Ρ" ότι "δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση κάνει κάτι τέτοιο, αφού σχεδόν κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια προβλήματα". Οσον αφορά το πρόβλημα, σημείωσε ότι "το θέμα δεν έγκειται στο ότι δεν υπάρχουν λεφτά - γιατί αυτές οι αυξήσεις είναι κάτι περισσότερο από πενιχρές - απλώς είναι η τακτική της διοίκησης που θέλει τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι". "Το ίδιο συμβαίνει και στα εργοστάσια της ΕΒΟ - συνέχισε ο πρόεδρος του σωματείου - όπου η διοίκηση αρνείται να εφαρμόσει το εν ισχύ μισθολόγιο του 1996 και τις αυξήσεις που προκύπτουν από αυτό". Επίσης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τη συρρίκνωση της δραστηριότητας της ΕΒΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ