Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Αποφασιστικά στον αγώνα

Αύριο η πανναυτεργατική συγκέντρωση από ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", συνεχίζουν αγωνιστικά οι σπουδαστές μηχανικοί του ΚΕΣΕΝ

Αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα βαδίζουν σύσσωμοι οι μηχανικοί που σπουδάζουν στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού, διεκδικώντας την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, που πλήττεται από τα αντιναυτεργατικά μέτρα εφοπλιστών και κυβέρνησης. Για τέταρτη μέρα χτες απείχαν καθολικά από τα μαθήματα, ενώ στις 11 το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Χαρακτηριστικό δείγμα της αγωνιστικής διάθεσης που επικρατεί ανάμεσα στους σπουδαστές μηχανικούς αποτελεί το γεγονός, ότι η απόφαση για συγκέντρωση στο ΥΕΝ πάρθηκε δύο ώρες πριν, στις 9 το πρωί, στη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των σπουδαστών μηχανικών, που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Τετάρτη, αποτελούν τμήμα των ναυτεργατικών αγώνων των οποίων την έναρξη θα σημάνει η πανναυτεργατική συγκέντρωση, που θα γίνει αύριο Τετάρτη με πρωτοβουλία της ΠΕΜΕΝ και της ναυτεργατικής Ενωσης "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", στις 10.30 το πρωί στο κτίριο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην οδό Κολοκοτρώνη, όπου στεγάζονται κλαδικά ναυτεργατικά σωματεία.

Η προκλητική άρνηση, τόσο του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Στ. Σουμάκη,όσο και του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Θανάση Τσουροπλή,να συναντηθεί με τη Συντονιστική Επιτροπή των μηχανικών και τον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ, Γιώργο Τούσσα,ενίσχυσε την αγωνιστικότητα των σπουδαστών μηχανικών, οι οποίοι, επί τόπου, έξω από το ΥΕΝ, αποφάσισαν να γίνει σήμερα στις 9 το πρωί νέα Γενική Συνέλευση,για να αποφασίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα, ενώ θα τεθεί πρόταση, όπως είπε προς τους συγκεντρωμένους ο Γ. Τούσσας, να ακολουθήσει αμέσως μετά νέα συγκέντρωση στο υπουργείο.

Οι σπουδαστές μηχανικοί του ΚΕΣΕΝ διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση της διδακτικής ύλης με νέα βιβλία, σεμινάρια και άλλα. Να κατοχυρωθεί η ισοτιμία των διπλωμάτων τους με τα αντίστοιχα της στεριάς, να αυξηθεί το επίδομα φοίτησης στο 80% του βασικού μισθού, να είναι δωρεάν η παραμονή σπουδαστών του ΚΕΣΕΝ σε Εστία Ναυτικών, να κατοχυρωθεί η εκπροσώπηση της ΠΕΜΕΝ και της Συντονιστικής Επιτροπής στο εκπαιδευτικό συμβούλιο, με τον παράλληλο αποκλεισμό των λιμενικών και να ενταχθεί η ναυτική εκπαίδευση και η μετεκπαίδευση στο υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, τόσο οι σπουδαστές μηχανικοί στο ΚΕΣΕΝ όσο και άλλοι ναυτεργάτες εντείνουν τη μάχη και για την προετοιμασία της αυριανής πανναυτεργατικής συγκέντρωσης, με εξορμήσεις από καράβι σε καράβι και "οργώνοντας" τα στέκια των ανέργων στην Ακτή Μιαούλη. Η ΠΕΜΕΝ και ο "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", με κοινή τους ανακοίνωση απευθύνουν αγωνιστικό προσκλητήριο στους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση για να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση και τους εφοπλιστές, ότι η αντιναυτεργατική πολιτική της κυβέρνησης θα αποκρουστεί. "Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης - επισημαίνεται - δεν παίρνει γιατρειά. Οι ναυτεργάτες συντονίζοντας τους αγώνες τους με τους άλλους εργαζόμενους μπορούν να την ανατρέψουν. Αλλη λύση δεν υπάρχει".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αθλιες συνθήκες στις ΑΕΝ όλης της χώρας (2013-12-11 00:00:00.0)
Σε τροχιά ιδιωτικοποίησης (2005-11-09 00:00:00.0)
«Δε συζητάμε με διαδηλωτές» (2003-01-16 00:00:00.0)
Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης (2003-01-14 00:00:00.0)
Δυνατά στην απεργία (1999-03-03 00:00:00.0)
"Επί ποδός" οι ναυτεργάτες (1998-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ