Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης

Κινητοποίηση αύριο, Τετάρτη, στο ΚΕΣΕΝ

Διαδοχικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στη ραγδαία υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης που προωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μέσω του νομοσχεδίου - εξάμβλωμα το οποίο συντάχτηκε με βάση τις εφοπλιστικές αξιώσεις, ετοιμάζουν οι πλοίαρχοι και οι μηχανικοί που φοιτούν στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) και οι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ). Ενώ το αγωνιστικό κάλεσμα έχουν απευθύνει η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Η πρώτη αγωνιστική βολή έχει καθοριστεί για αύριο Τετάρτη 15 του μήνα, οπότε και οι ναυτεργάτες που φοιτούν στο ΚΕΣΕΝ έχουν προγραμματίσει αποχή από τα μαθήματα. Ενώ την Παρασκευή 17 του μήνα τη σκυτάλη θα παραλάβουν οι σπουδαστές της ΑΕΝ Ασπροπύργου με συγκέντρωση (της οποία η ώρα δεν έχει ακόμα καθοριστεί) στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου της ΑΕΝ Ασπροπύργου έχει αποστείλει και σχετικές επιστολές προς όλες τις ΑΕΝ της χώρας, τις οποίες καλεί για τις 17 του μήνα σε γενικό ξεσηκωμό για την απόσυρση του νομοσχεδίου και προτείνει την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με σημαντικούς σταθμούς την 24η Γενάρη με τη συμμετοχή των σπουδαστών στη διαδήλωση του Ναυπλίου και την ημέρα της Συνόδου των υπουργών Ναυτιλίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχει προγραμματιστεί για τον Μάη.

Από την πλευρά των ναυτεργατών πλοιάρχων και μηχανικών που φοιτούν στο ΚΕΣΕΝ, σε επιστολή που απέστειλαν προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας αναφέρεται ότι το νομοσχέδιο του ΥΕΝ «ιδιωτικοποιεί και υποβαθμίζει τη ναυτική εκπαίδευση και τη μετεκπαίδευση με στόχο την υποβάθμιση των διπλωμάτων, των αμοιβών και γενικότερα των δικαιωμάτων μας». Επισημαίνεται δε, ότι «οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο σχετικό νομοσχέδιο θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των κινδύνων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα». Οι ναυτεργάτες του ΚΕΣΕΝ καταθέτουν παράλληλα τις δικές τους προτάσεις «που συμβάλλουν - όπως σημειώνεται - στην αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και της μετεκπαίδευσης, των διπλωμάτων μας και των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας».

Ακόμα, βασικό αίτημα που προβάλλουν οι ναυτεργάτες που φοιτούν στο ΚΕΣΕΝ, είναι να υλοποιήσει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας τη δέσμευση που έδωσε προς τους εκπροσώπους τους στις 4 Δεκέμβρη 2002, για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ