Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τετράωρη στη «Μαλαματίνα»

Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7 το πρωί, προχωρεί σήμερα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Επιχείρησης Μαλαματίνα στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας των εργαζομένων της επιχείρησης για την προσπάθεια ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων που γίνονται για την υπεράσπιση εργατικών δικαιωμάτων.

Στη διάρκεια της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση, στις 9 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για να εκφραστεί η συμπαράσταση των εργαζόμενων στον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών και όχι μόνο, και η αλληλεγγύη τους στους 16 καταδικασθέντες, από το δικαστήριο, εκλεγμένους συνδικαλιστές, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου του Σωματείου της επιχείρησης «Μαλαματίνα», Γιάννη Φραγγίδη.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα το δικαστήριο της πόλης καταδίκασε σε 12 χρόνια (αθροιστικά) φυλάκιση 16 συνδικαλιστικά στελέχη που το μόνο τους «έγκλημα» ήταν η συμμετοχή τους σε απεργία αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους του Λυμπερόπουλου, που νομικά κάλυπτε η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΕΠ) και το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

«Η πρωτοφανής απόφαση του δικαστηρίου», αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου «Μαλαματίνα», «που αφορούσε "επιλεκτικά" εκλεγμένα και καταξιωμένα συνδικαλιστικά στελέχη του κλάδου, στηρίχτηκε στο μοναδικό μάρτυρα, τη σύζυγο του μηνυτή Γ. Τέτου - Λυμπεροπούλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ