Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Απεργία και συγκέντρωση την Παρασκευή

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή θα πραγματοποιήσουν οι συμβασιούχοι του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα την Παρασκευή 17 Γενάρη. Την ίδια μέρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα στο Δημόσιο έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, όπως και η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Η Συντονιστική Επιτροπή των συμβασιούχων θεωρεί ότι το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο η κυβέρνηση κυρώνει σχετική Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τους όρους απασχόλησης των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, πρέπει να αλλάξει, καθώς εξαιρεί τους συμβασιούχους του Δημοσίου και δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες οι εκπρόσωποι των συμβασιούχων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Συνομοσπονδία θα καταθέσει αναφορά για το θέμα στο Συμβούλιο Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το σχέδιο ΠΔ ορίζει τα χρονικά διαστήματα απασχόλησης, πέρα από τα οποία μια σύμβαση ορισμένου χρόνου μετατρέπεται αυτομάτως σε αορίστου χρόνου. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο, που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν και τα δέκα ή περισσότερα χρόνια απασχόλησης, καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κάτι που αρνείται η κυβέρνηση.

Ωστόσο, τόσο η οδηγία, όσο και το σχέδιο ΠΔ έρχονται να ενισχύσουν το καθεστώς εργασίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι συμβασιούχοι καλούνται στην πράξη, εκβιαστικά, προκειμένου να κερδίσουν τη μονιμοποίηση που δικαιούνται, να αποδεχτούν τους όρους της Οδηγίας, η οποία διαιωνίζει το καθεστώς ομηρίας. Απέναντι στο θέμα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έχει σταθερή θέση για μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα σε αορίστου χρόνου, για πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς και την κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ