Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Δυνατά στην απεργία

Αύριο, Πέμπτη, στις 6 τα ξημερώματα ξεκινά η 24ωρη απεργία των ναυτεργατών στα τουριστικά πλοία. Οι ναυτεργάτες θα κρατήσουν τα πλοία ακινητοποιημένα στα λιμάνια μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ απαιτούν από την ΠΝΟ να επεκτείνει την απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και να την κλιμακώσει.

"Οι ναυτεργάτες θα εμποδίσουν κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού τους αγώνα", επισημαίνουν σε δελτίο Τύπου η ΠΕΜΕΝ και "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" και υπογραμμίζουν: "Η απεργία είναι υπόθεση των ναυτεργατών που παλεύουν ενάντια στην αντιναυτεργατική πολιτική του ΥΕΝ για την κατάργηση της εφοπλιστικής ασυδοσίας, για το δικαίωμα στη δουλειά, την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την προστασία και την απορρόφηση των ανέργων, την εξυγίανση του ΝΑΤ, τον καθορισμό στο 80% των συντάξεων και όλων των επιδομάτων". Τα δύο σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες να δυναμώσουν την παρέμβασή τους για τη ριζική αλλαγή της ΠΝΟ και την ενίσχυση των συνεπών ταξικών δυνάμεων στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς το ζήτημα του εκδημοκρατισμού του είναι αλληλένδετο με τα προβλήματα.

Στο πλευρό των απεργών θα βρεθούν την Πέμπτη και οι μηχανικοί που φοιτούν στο Κέντρο Επανεκπαίδευσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού,οι οποίοι από χτες ξεκίνησαν νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στην υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.

Χτες οι μηχανικοί του ΚΕΣΕΝ ξεκίνησαν αποχή από τα μαθήματα, η οποία όπως αποφάσισαν στη χτεσινή γενική τους συνέλευση, θα συνεχιστεί σήμερα, αλλά και την Πέμπτη σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία των ναυτεργατών στα τουριστικά πλοία. Σήμερα θα κάνουν συγκέντρωση στις 8 το πρωί στο ΚΕΣΕΝ και θα ξεκινήσουν πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ