Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιτακτική ανάγκη ο συντονισμός

Να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια της Επιτροπής για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος κάλεσαν χτες τους εργάτες αρκετών εργοταξίων στο υπό κατασκευήν αεροδρόμιο των Σπάτων, οι συνδικαλιστές Α. Ζαζόπουλος και Δ. Βανδώρος,μέλη της Επιτροπής, που περιόδευσαν στο χώρο και ενημέρωσαν τους εργάτες για το πλαίσιο αρχών και δράσης της Επιτροπής και για την πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνει στις 3 του Απρίλη.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στα εργοτάξια οι συνδικαλιστές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εργάτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καταγγέλλοντας ότι σήμερα δεν υπάρχει χώρος εργασίας που να μη συναντώνται παρόμοια προβλήματα. Οι συνδικαλιστές κατάγγειλαν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι κατ' επιταγήν του μεγάλου κεφαλαίου, η επίθεση θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις το επόμενο διάστημα.

Για το λόγο αυτό κάλεσαν τους εργάτες να είναι σε επαγρύπνηση και να αποκρούσουν τα όποια αντεργατικά σχέδια πρώτα και κύρια στο χώρο δουλιάς. Τους κάλεσαν ακόμα να επιδιώξουν έναν ευρύτερο συντονισμό και να συμμετέχουν στις προσπάθειες που κάνει η Επιτροπή για συσπείρωση όλων όσοι έχουν διάθεση να αγωνιστούν για να αλλάξει προσανατολισμό σε ταξική κατεύθυνση το συνδικαλιστικό κίνημα, για να δοθεί από καλύτερες θέσεις η μάχη της υπεράσπισης των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Υπογράμμισαν ότι σήμερα κάτι τέτοιο είναι επιτακτική ανάγκη, αφού οι πλειοψηφίες που ελέγχουν τις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις συναινούν, συμβιβάζονται, αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και βάζουν φραγμό στις αγωνιστικές τους διαθέσεις.

  • Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και το Σωματείο Σερβιτόρων δηλώνει τη συμμετοχή του στη σύσκεψη που διοργανώνει η Επιτροπή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ