Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υποκρισία και κοροϊδία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σχολιάζοντας τη λίστα με τους φοροφυγάδες, που έδωσε χτες στη δημοσιότητα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με χτεσινή ανακοίνωσή του, επισημαίνει:

"Ο πίνακας με τους είκοσι φοροφυγάδες, που η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού στη δημοσιότητα έδωσαν τους λίγους, για να κρύψουν τους πολλούς και τους φίλους της. Πρόκειται για ένα από τα συνηθισμένα κόλπα του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο στοχεύει: Πρώτο, να κρύψει το γεγονός ότι η κυβέρνηση συγκαλύπτει την προκλητική φοροδιαφυγή της πλουτοκρατίας και πριμοδοτεί τις νόμιμες φοροαπαλλαγές που η ίδια η κυβέρνηση παρέχει στο κεφάλαιο. Δεύτερο, να δημιουργήσει ένα γενικό αίσθημα δικαιοσύνης, ώστε να στρώσει έτσι το έδαφος που θα πέσει στα μαλακά η ετοιμαζόμενη νέα επέλαση της κυβέρνησης στους μικρομεσαίους βιοπαλαιστές.

Η υποκρισία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, ότι η κυβέρνηση δε φοβάται κανέναν φοροφυγάδα, όποιος κι αν είναι αυτός, προκαλεί το κοινό αίσθημα. Και το προκαλεί, επειδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι φύσει και θέσει ταγμένη στην υπηρεσία των εφοπλιστών, τραπεζιτών, βιομηχάνων, μεγαλοκατασκευαστικών εταιριών και όλων των εκμεταλλευτών των εργαζομένων.

Ο λαός δεν πρόκειται να παραπλανηθεί από τέτοια προεκλογικά πυροτεχνήματα. Θα δώσει την απάντησή του. Η πρώτη θα είναι στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ