Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οκτώ μέρες εφόδου!

Οκτώ μέρες απέμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες των κρίσιμων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Οκτώ καθοριστικές μέρες τόσο για τη διασφάλιση της μέχρι σήμερα σημαντικής δουλιάς, αλλά κυρίως για μια νέα έφοδο, ένα νέο πιο δυναμικό, και χωρίς όρια, άνοιγμα στις πλατιές λαϊκές μάζες. Οι κομμουνιστές δε δίνουν, βέβαια, για πρώτη φορά εκλογική μάχη και γνωρίζουν πολύ καλά την καθοριστική σημασία των τελευταίων ημερών στο εκλογικό αποτέλεσμα. Είναι γνωστό, για παράδειγμα, ότι οι δυνάμεις του κατεστημένου, που αγωνίζονται απλά και μόνο, για να αναδείξουν τους δικούς τους, κομματικούς υποψήφιους, για να εφαρμόσουν στη συνέχεια την ίδια κοινή πολιτική, θα ρίξουν στη μάχη το βαρύ πυροβολικό που διαθέτουν. Από γκάλοπ, που διαμορφώνουν ευνοϊκό κλίμα για τους υποψηφίους τους, έως και προβοκάτσιες ακόμα σε βάρος των συνδυασμών της συμπαράταξης, των συνδυασμών που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ.

Παράλληλα, ο κρατικός μηχανισμός και τα ΜΜΕ θα επιστρατευτούν άλλη μια φορά στην "κοινή υπόθεση", της υποστήριξης των κυβερνητικών υποψηφίων, αλλά και αυτών των άλλων κομμάτων, με προφανή στόχο να εξασφαλίσουν ευνοϊκές προϋποθέσεις για την αντιλαϊκή επέλαση την επομένη των εκλογών. Θα επιχειρήσουν, δηλαδή, να εξουδετερώσουν και ευνουχίσουν τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, ώστε να αποτραπεί η έκφρασή της στις κάλπες. Μαζί με τις υποσχέσεις, τις εκτυφλωτικές καμπάνιες, τα ρουσφέτια, την εξαγορά των συνειδήσεων, θα ενταθεί, με χίλιους τρόπους και μορφές, ο αποπροσανατολισμός και η ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος των λαϊκών μαζών.

Ο}λα αυτά είναι αναμενόμενα και "μέσα στο πρόγραμμα". Ο μόνος τρόπος, για να πέσει στο κενό αυτή η προσπάθεια, όπως και η πείρα μάς έχει διδάξει, είναι να βρίσκονται οι κομμουνιστές και όλοι όσοι στηρίζουν τους συνδυασμούς της συμπαράταξης, σε διαρκή επαφή με τον κόσμο, να ενισχύουν τους ήδη υπάρχοντες αγωνιστικούς δεσμούς μαζί τους και,από κοινού όλοι, να οργανώσουν εξόρμηση σε ευρύτερες μάζες, οι οποίες -καθόλου δεν είναι υπερβολή- μας περιμένουν. Ολοι αυτοί μπορούν και πρέπει να καταλάβουν γιατί πρέπει να βρεθούν στο δεύτερο γύρο τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζει το ΚΚΕ. Εκτός των άλλων, γιατί δε θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα "Σκύλλα ή Χάρυβδη".

Μπορούν και πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να εκλεγούν λιγότεροι κυβερνητικοί νομάρχες και δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, αλλά και της ΝΔ ή άλλοι ονομαζόμενοι αντάρτες. Μόνο έτσι θα στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας και αγανάκτησης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που όλοι από κοινού στηρίζουν. Δε μας λείπουν τα επιχειρήματα τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικότερο επίπεδο. Κυρίως, όμως, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, εκπροσωπούμε την ελπίδα για να αλλάξει η σημερινή απάνθρωπη κατάσταση προς όφελος των λαϊκών μαζών. Αυτά είναι τα μεγάλα μας όπλα, που θα πρέπει να εξαντλήσουμε τις μέρες που έμειναν. Μέχρι σήμερα έχει γίνει μια σημαντική δουλιά από τους συνδυασμούς της συμπαράταξης, που αποτυπώνεται και στην ευρύτητα των ψηφοδελτίων. Ας βάλουμε, λοιπόν, "φτερά στα πόδια" μας, πίστη και αισιοδοξία στην καρδιά, χωρίς να υπολογίσουμε κόπο και προσωπικές θυσίες, ώστε οι επόμενες οκτώ μέρες, οι 192 ώρες, να αποδειχτούν ο "κρίσιμος χρόνος" της νίκης των συνδυασμών του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ