Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο κρατικός μηχανισμός στην υπηρεσία του ΠΑΣΟΚ!

Ο πρωθυπουργός ζήτησε "εντατικοποίηση εξορμήσεων" των υπουργών και των κομματικών στελεχών στις περιφέρειες της χώρας, κατά την τελευταία προεκλογική βδομάδα

Μια βδομάδα πριν τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση, με άμεση εντολή του πρωθυπουργού, τίθενται σε "υψίστη ετοιμότητα", ώστε τις επόμενες μέρες να δοθεί ένα απίστευτο ρεσιτάλ πολιτικαντισμού και ακατάσχετης ψηφοθηρίας.Ο Κ. Σημίτης, λειτουργώντας ως κλασικός κομματάρχης του μεσοπολέμου, μιλώντας χτες στην κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, "διέταξε" τους υπουργούς και τα κομματικά του στελέχη να "εντατικοποιήσουν" τις "εξορμήσεις" τους σε νομαρχίες, δήμους και κοινότητες της χώρας, ώστε να τεθούν στην υπηρεσία των κατά τόπους υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ... Ολα αυτά στο όνομα ενός έκδηλα όψιμου ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για τα προβλήματα του λαού!

Τη σχετική ενημέρωση για τις οδηγίες του Κ. Σημίτη προς τους υφισταμένους του παρέσχε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος είπε ότι "αποφασίστηκε η κυβέρνηση να έχει μια παρουσία αυτές τις ημέρες, προκειμένου έτσι να συμβάλουμε στην ανάδειξη του κυβερνητικού έργου"... Ας σημειωθεί ότι ο Δ. Ρέππας ενέταξε το πρωθυπουργικό σινιάλο πολιτικαντισμού στην... ευαισθησία που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ως προς την αντιμετώπιση τοπικών"μικροπροβλημάτων" ενόψει των εκλογών. Για να γίνει κατανοητό περί ποιων"μικροπροβλημάτων" γίνεται λόγος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στην εισήγησή του, έδωσε τεράστιο βάρος στην εξασφάλιση της μετακίνησης των ετεροδημοτών στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να ψηφίσουν.Επέστησε, δε, την προσοχή σε υπουργούς και κομματικούς παράγοντες να αντιμετωπίσουν "τεχνικά" το ζήτημα, ώστε να περιοριστούν οι απώλειες ψήφων... και συνέστησε τη μέγιστη δραστηριοποίηση των κομματικών δυνάμεων, ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοια "οργανωτικά" προβλήματα... Για το σκοπό αυτό ζήτησε τη μετάβαση παραγόντων της Χαρ. Τρικούπη σε όλες τις περιφέρειες, ώστε να κατευθύνουν και να συντονίζουν επί τόπου τα ζητήματα που άπτονται της εκλογικής αναμέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάταξη του κρατικού μηχανισμού σε "θέση μάχης" για την ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ επιχειρήθηκε να δικαιολογηθεί χτες, παρουσιαζόμενη από τον Δ. Ρέππα ως συνέχεια της ήδη ακολουθούμενης πολιτικής... φροντίδας (! ) που εφαρμόζει η κυβέρνηση στις περιφέρειες της χώρας! Κατά την κυβέρνηση, δηλαδή, οι εξορμήσεις υπουργών και κομματικών παραγόντων ανά την επικράτεια δε θα γίνουν για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά για την προώθηση των "φιλο - αυτοδιοικητικών" μέτρων της κυβέρνησης...

Το γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός τίθεται επισήμως, απροσχημάτιστα, και διά στόματος Σημίτη, στην υπηρεσία των κομματικών επιδιώξεων του ΠΑΣΟΚ,πέρα από το είδος του... "εκσυγχρονισμού" που επαγγέλλεται αυτή η κυβέρνηση, δηλώνει με έμφαση και το μέγεθος της αγωνίας που διακατέχει την κυβέρνηση για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Θα πρέπει, τέλος, να επισημανθεί ότι πέρα από την ψηφοθηρική ετοιμότητα του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, χτες καταφάνηκε ότι το στοιχείο της τρομοκρατίας αποτελεί δεύτερη φύση αυτής της κυβέρνησης, που δεν μπορεί να αποβάλει ούτε εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Συγκεκριμένα και με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, που διεκδικούν καταβολή των υπερωριών για την εργασία που θα προσφέρουν, ώστε να γίνουν οι εκλογές, χτες το κομματικο - κυβερνητικό όργανο εξουσιοδότησε "εν λευκώ" (! ) τον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλο να λύσει το θέμα... Από την πλευρά του ο Δ. Ρέππας ισχυρίστηκε ότι τα οικονομικά αιτήματα των εργαζομένων έχουν καλυφθεί μέσω του ενιαίου μισθολογίου και συμπλήρωσε ότι εφόσον υπάρξουν υπερωρίες, αυτές θα καλυφθούν οικονομικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κλάδεμα» των κομμάτων του μαύρου μετώπου (2012-04-06 00:00:00.0)
Τα ...διαλεγόμενα (2006-11-01 00:00:00.0)
Σε δεινή θέση ο Κ. Σημίτης (2001-05-05 00:00:00.0)
Με το βλέμμα στις ευρωεκλογές (1999-05-05 00:00:00.0)
ΤΑ "ΔΙΑΦΟΡΑ" ΠΑΣΟΚ (1997-02-15 00:00:00.0)
Ακης, Μάκης και Κωστάκης... (1996-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ