Τετάρτη 7 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Πρωτόκολλο κατά των ναρκών

Ομόφωνα εγκρίθηκε χτες από την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής το διεθνές Πρωτόκολλο "για την απαγόρευση ή τον περιορισμό της χρήσης ναρκών". Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο επιβάλλονται γενικοί περιορισμοί και απαγορεύεται η χρήση ναρκών κατά προσωπικού που δεν είναι ανιχνεύσιμες και ναρκών κατά προσωπικού που εξαπολύονται από απόσταση.

Τοποθετούμενος στην Επιτροπή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας,αφού τάχθηκε υπέρ της κύρωσης του Πρωτοκόλλου, είπε ότι οι νάρκες πρέπει να καταργηθούν, καθώς πρόκειται για ένα απάνθρωπο μέσο που στρέφεται κυρίως κατά αθώων ανθρώπων. Τόνισε όμως ότι υπάρχει αρκετή υποκρισία πάνω στο θέμα της απαγόρευσης των ναρκών, αφού τα κράτη που αντιδρούν στην κατάργησή τους είναι αυτά που τις παράγουν, αλλά δε χάνουν ευκαιρία να μιλούν υποκριτικά για "ειρήνη". Αναφερόμενος δε στην καθυστέρηση που υπάρχει στην εκκαθάριση των ελληνοβουργαρικών συνόρων από νάρκες που υπάρχουν εκεί από την εποχή του εμφυλίου, κατήγγειλε την κυβέρνηση που αντί για επίσπευση της εκκαθάρισης έφτασε στο σημείο να φορολογήσει το επίδομα που έπαιρναν οι αρμόδιοι για αυτή τη δουλιά ναρκαλιευτές.

Ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης είπε ότι η χώρα μας είναι μέσα στα πλαίσια που καθορίζει το Πρωτόκολλο και ανακοίνωσε ότι η Τουρκία δεν έχει υπογράψει το πρωτόκολλο και έτσι έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει νάρκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ