Τετάρτη 7 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρση της ευρωβουλευτικής ασυλίας του Λεπέν

Β. Εφραιμίδης: "Να μην επιτρέψουμε το "ξέπλυμα" των ναζιστικών εγκλημάτων"

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 420 ψήφους υπέρ, 20 κατά και 6 αποχές, τάχθηκε σήμερα, υπέρ της άρσης ασυλίας του Γάλλου ευρωβουλευτή - και επικεφαλής του Γαλλικού Κόμματος "Εθνικό Μέτωπο" Ζαν Μαρί Λεπέν, συμφωνώντας με την εισήγηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κανονισμού και Ασυλιών.

Η άρση ασυλίας του Λεπέν είχε ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών της Βαυαρίας, το οποίο στη σχετική έκθεση που απέστειλε στο Κοινοβούλιο ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μόναχο - με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου "Λεπέν ο αντάρτης", συγγραφέας του οποίου είναι ο Γερμανός πρώην ευρωβουλευτής Φραντς Σενχούμπερ (πρώην πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων - ο Λεπέν είχε δηλώσει ότι "... οι θάλαμοι αερίων αποτελούν μια λεπτομέρεια στην ιστορία του Β' Παγκόσμιου Πολέμου...". Ο εισαγγελέας του Μονάχου ζήτησε την άρση της ασυλίας, βάσει του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα, ο οποίος προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 5 χρόνια ή χρηματικό πρόστιμο για όποιον εγκρίνει δημοσίως πράξεις του χιτλερικού καθεστώτος.

Ο Β. Εφραιμίδης

O ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Εφραιμίδης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε: "Η υπόθεση αυτή μοιάζει λίγο ή πολύ σαν το "ξέπλυμα βρόμικου χρήματος". Είναι μια απόπειρα να "ξεπλυθούν" τα ναζιστικά εγκλήματα. Και δεν είναι μόνο το ολοκαύτωμα εις βάρος των Εβραίων. Είναι τα ολοκαυτώματα σ' όλη την Ευρώπη και στη χώρα τη δική μου. Πολλά χωριά, πολλές τοποθεσίες υπέστησαν αυτό το ολοκαύτωμα. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει προσοχή. Να ανασταλεί αυτή η απόπειρα ξεπλύματος αυτών των εγκλημάτων για να μην έχουμε επανάληψη τέτοιων φρικαλέων γεγονότων, όπως συνέβησαν την εποχή της κυριαρχίας του ναζισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ