Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Τσίμπησαν" τον Αύγουστο οι τιμές χονδρικής

Αύξηση 0,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών χονδρικής τον περασμένο Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα Ιούλη του 1998. Πέρσι, τον ίδιο μήνα, οι τιμές στο χονδρεμπόριο είχαν αυξηθεί 0,7%.

Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (ΕΣΥΕ), που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τα οποία:

  • Σε μέσα επίπεδα ο τιμάριθμος χονδρικής παρουσίασε αύξηση 3,9% έναντι αύξησης 3,7% που είχε σημειωθεί στην αντίστοιχη περίοδο του 1997.
  • Σε δωδεκάμηνη βάση (Αύγουστος 1998 συγκριτικά με τον Αύγουστο του 1997) οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν φέτος κατά 2,8% έναντι 5,8% το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η αύξηση του γενικού δείκτη κατά 0,1% τον Αύγουστο 1998 συγκριτικά με τον Ιούλη του ίδιου χρόνου, οφείλεται - σύμφωνα με την ΕΣΥΕ - στις αυξήσεις των δεικτών του τομέα "Τελικά προϊόντα εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής για εσωτερική κατανάλωση (προϊόντα γεωργίας, αλιείας και κτηνοτροφίας) και του τομέα "Τελικά προϊόντα προέλευσης εξωτερικού" (κατασκευή προϊόντων από μέταλλο, βιομηχανία ειδών διατροφής, κλωστοϋφαντουργική βιομηχανία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ