Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σημερινές πρεμιέρες

Με το "Λεωφορείο ο Πόθος" του Τένεσι Ουίλιαμς κάνει, σήμερα, πρεμιέρα το θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη".Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή,σκηνικά Γιώργου Ασημακόπουλου,κοστούμια Θεώνης Βαχλιώτη - Ωλντριτζ.Το ρόλο της Μπλανς ντι Μπουά ερμηνεύει η Κάτια Δανδουλάκη,του Στάνλεϊ Κοβάλσκι ο Απόστολος Γκλέτσος,της Στέλλας η Κοραλία Καράντη και του Μιτς ο Κλέων Γρηγοριάδης.Παίζουν επίσης οι: Θάνος Δαδινόπουλος, Σπύρος Κουβαρδάς, Ζιώγα Σεβαστιανού, Ντίνα Αβαγιανού, Πάνος Σταθακόπουλος, Μέμος Μπεγνής.

Από την πρώτη παρουσίαση του, στη Νέα Υόρκη το 1947, το "Λεωφορείο" χαρακτηρίστηκε από την κριτική "ζωτικό, παλλόμενο, συμπονετικό, σπαρακτικά ανθρώπινο, ποιητικό έργο". Μετά τη θριαμβευτική σταδιοδρομία του, όπου παίχτηκε σε 815 παραστάσεις και τιμήθηκε με τα τρία μεγαλύτερα αμερικάνικα βραβεία (Πούλιτζερ, Κριτικών Ν. Υόρκης και Ντόναλντσον) το έργο έχει ανέβει σε όλο τον κόσμο. Εγινε ταινία δύο φορές, από τον Ηλία Καζάν με τη Βίβιαν Λι και τον Μάρλον Μπράντο (1951) και από τον Γλεν Τζόρνταν με την Τζέσικα Λανγκ και τον Αλεκ Μπόλντουιν.

  • Την κοινωνική σάτιρα του "αρχιερέα" του παραλόγου, του Ευγένιου Ιονέσκο, με τίτλο "Ο Πάππος μου ήτο Ασιάτης" παρουσιάζει, σήμερα, η εταιρία "Μύθος", στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου "Μουσούρη". Πρόκειται για μια συρραφή των μονόπρακτων "Το μάθημα", "Οι καρέκλες" και "Η φαλακρή τραγουδίστρια".Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου,σκηνικά - κοστούμια Απόστολου Βέττα.Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Ερση Μαλικένζου, Σύλβια Βενιζελέα, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιάννης Πολιτάκης, Μαρία Τσιμά."Σε μια εποχή που η ανθρώπινη επικοινωνία απουσιάζει - τονίζουν οι συντελεστές - το απολύτως λογικό φαντάζει εξαιρετικά παράλογο, η τεχνολογία οδηγεί στην απομόνωση, ο λόγος του Ιονέσκο είναι πιο επίκαιρος, ακριβής και καίριος από πότε".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ