Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στην Ελλάδα η συλλογή Κωστάκη

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής της συλλογής Κωστάκη,που έφτασε προχτές στη Θεσσαλονίκη. Η μεταφορά της από την Κολωνία στη Θεσσαλονίκη έγινε με μια γιγαντιαία μεταφορική και τελωνειακή επιχείρηση στην οποία λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με τη συμμετοχή και της "Ιντερπόλ". Προκειμένου να μην ανοιχτεί στα σύνορα η συλλογή, ο τελωνειακός έλεγχος έγινε στη Μονή Λαζαριστών,όπου και θα φυλαχτούν προσωρινά τα800 πολύτιμα έργα και σχέδια της συλλογής.

Χθες ξεκίνησε η καταγραφή και η τεκμηρίωση των αντικειμένων από ειδική επιτροπή, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Ε. Γιαννακόπουλος.Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΚΜΣΤ) και μέλη του ΔΣ, στην ευθύνη του οποίου θα βρίσκεται η συλλογή Κωστάκη.

Τόσο ο γγ του ΥΠΠΟ, όσο και οι υπεύθυνοι του ΚΜΣΤ, διαβεβαιώνουν πως το σύστημα ασφαλείας του χώρου που θα φιλοξενηθεί η συλλογή είναι πρότυπο και ήδη έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί η ποιότητά του από το βρετανικό οίκο Loyd's που είναι ο ασφαλιστής και της μεταφοράς, αλλά και της φύλαξης στη Μονή Λαζαριστών.

Να θυμίσουμε πως πρόσφατα ο υπουργός Πολιτισμού είχε δηλώσει ότι η απόκτηση της συλλογής Κωστάκη εγγράφη τη Θεσσαλονίκη στον διεθνή χάρτη των Μουσείων Σύγχρονης Τέχνης ως ένα σημαντικό εικαστικό γεγονός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ