Κυριακή 11 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

ΣΗΜΕΡΑ ο καθένας και η κάθε μια, ο άνθρωπος του μόχθου και η νεολαία οδηγούνται στις κάλπες για να επιβάλλουν τη δική τους θέληση. Να αντιτάξουν το δικό τους ΟΧΙ στα "θέλω" εκείνων που επί τόσα χρόνια μας θέλουν εγκλωβισμένους και ανίσχυρους ακόμα και στις τοπικές μας κοινωνίες και να επιβάλουν το δικό τους ΝΑΙ στον άλλο τρόπο ζωής, που πορεύεται μέσα από τους δρόμους του αγώνα και της αντίστασης, υπερψηφίζοντας το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που στηρίζουν το ΚΚΕ και άλλες λαϊκές δυνάμεις. Ο "Ρ" και σήμερα συνεχίζει τα πολυσέλιδα αφιερώματα στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές:

ΟΙ υποψήφιοι νομάρχες: Σπύρος Χαλβατζής, Θεοχάρης Παπαμάργαρης, Ελπίδα Παντελάκη, Μιχάλης Σπυριδάκης, Γιάννης Παττάκης και Βαγγέλης Μπούτας, μιλούν στον "Ρ" και εξηγούν γιατί οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία, πρέπει σήμερα να δώσουν ένα αποφασιστικό μήνυμα. Να ψηφίσουν δημάρχους και νομάρχες αγωνιστές, ανθρώπους οι οποίοι ήταν κοντά τους, περπάτησαν μαζί τους στους αγώνες, διεκδίκησαν μαζί τους λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Δημάρχους και νομάρχες οι οποίοι αντιπαλεύουν την εφαρμοζόμενη πολιτική, που είναι αντεργατική και αντιλαϊκή (σελίδες 5 - 7)

Ο "Ρ" δημοσιεύει ξανά, σήμερα, τα ονόματα των υποψηφίων νομαρχών και δημάρχων που υποστηρίζει το ΚΚΕ, καθώς και οδηγίες απαραίτητες για τους ψηφοφόρους. Επίσηςδημοσιεύει τα αναλυτικά αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής των νομαρχιακών εκλογών του 1994 (σελίδες 8 - 13)

ΑΠΟ την, εκτός εκλογών, θεματολογία του "Ρ", επισημαίνουμε:

Το καλοκαίρι του 1963. Δύο ξεχωριστές μορφές των Γραμμάτων και των Τεχνών της χώρας μας, συναντήθηκαν. Ο Γιώργος Σεφέρης και ο Α. Τάσσος. Η πένα ενός μεγάλου ποιητή, συνάντησε τα "χαράγματα της ψυχής" ενός μεγάλου καλλιτέχνη. Καρπός αυτής της γνωριμίας, ήταν η έκδοση του βιβλίου "Ασμα Ασμάτων", ενός πολύτιμου βιβλίου, που υμνεί τη ζωή και τον έρωτα. Τριάντα τρία χρόνια μετά, η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. ΤΑΣΣΟΣ, ανατυπώνει το "Ασμα Ασμάτων", προσφέροντας στο κοινό ένα βιβλίο - λεύκωμα, σπάνιο και πολύτιμο (σελίδα 17)

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ θητεία. Διαμορφώνει στάση ζωής. Στρατευμένοι νέοι μιλάνε για την εμπειρία τους από το Στρατό. Επιτακτική η ανάγκη ενημέρωσης των νέων που υπηρετούν για τα δικαιώματά τους. Στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών της ΚΝΕ, το θέμα της ενημέρωσης των στρατιωτών με στόχο τη διαμόρφωση μιας στάσης αγωνιστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων της θητείας και κατ' επέκταση της ζωής (σελίδα 35)

ΥΠΟ ΝΑΤΟική "κατοχή" η Θεσσαλία! Ορμητήριο του ΝΑΤΟ η Λάρισα, με την εγκατάσταση και λειτουργία των δυο στρατηγείων της Συμμαχίας. Στις 4 Οκτώβρη του 1999 υψώνεται, επισήμως, η ΝΑΤΟική σημαία στο χερσαίο στρατηγείο στον Τύρναβο, ενώ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και η εγκατάσταση του αεροπορικού στο Κουτσόχερο. Λαϊκές αντιδράσεις για το "ΟΚ" προς το ΝΑΤΟ της κυβέρνησης και των άλλων, πλην του ΚΚΕ, κομμάτων. Στη λογική των "οικονομικών ανταλλαγμάτων", κάποιοι αποδέχονται να "πουληθεί" η εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας και να υπονομευτεί το ειρηνικό μέλλον του λαού μας (σελίδα 34)

Ο "Ρ" αποκαλύπτει: Μισθοί - πρόκληση για τους κήρυκες της λιτότητας. Οι αμοιβές που εισπράττουν οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας (υπουργοί, υφυπουργοί, καθώς επίσης και οι διοικητές - πρόεδροι κρατικών τραπεζών και ΔΕΚΟ) ξεπερνούν τα 3 εκατ. δραχμές το μήνα (σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 6 εκατ. δρχ. το μήνα). Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι παίρνουν 100.000 ή 150.000 δραχμές το μήνα... (σελίδα 37)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ