Κυριακή 11 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Ιδιωτικοποιούν" τα δάση

Μοναδικού φυσικού κάλλους το δάσος του Περτουλίου Τρικάλων, είναι πασίγνωστο σ' όλη την Ελλάδα. Αυτό το δάσος, λοιπόν, αποφασίζουν οι κυβερνώντες να το παραδώσουν σε ιδιώτες για να το "αξιοποιήσουν". Σύμφωνα με κυβερνητικές εξαγγελίες - όπως κατάγγειλαν, με Eρώτησή τους στη Βουλή, βουλευτές του ΚΚΕ - προωθείται η μετατροπή του Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών - το οποίο διαχειρίζεται και το πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου - από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), ανοίγοντας το δρόμο για ξεπούλημα του δάσους.

Στην εποχή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων των πάντων, που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σημίτη, φαίνεται ότι ακόμη και τα δάση - όσα έμειναν και δεν κάηκαν - θα παραχωρηθούν για "αξιοποίηση" σε ιδιώτες, οι οποίοι θα πωλούν ακόμα και το οξυγόνο των δένδρων για να τα 'κονομήσουν.

Επιπλέον, δε, η μετατροπή του Ταμείου από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, αίρει αυτόματα, τη μονιμότητα του προσωπικού που απασχολείται σ' αυτό κι έτσι υλοποιείται και ο στόχος της κυβέρνησης, για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και "ιδιωτικοποίηση" των εργαζομένων, που απασχολούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ