Τρίτη 13 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΗΡΑΚΛΗΣ Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο Ηρακλή ο Κίρο Ντοϊτσινόφσκι. Ο Σκοπιανός τεχνικός μετά τα άτυχα αποτελέσματα δεν πήγε στη χτεσινή προπόνηση και ο πρόεδρος Πέτρος Θεοδωρίδης ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του. Πρώτο φαβορί ο Κρίστο Μπόνεφ που έφυγε από την Εθνική Βουλγαρίας, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των Ολεγκ Μπλαχίν, Σταύρου Διαμαντόπουλου, καθώς και του Χουάν Ραμόν Ρότσα.

***

ΦΙΜΠΑ - ΜΠΑΣΚΕΤ Ο Σέρβος γενικός γραμματέας της ΦΙΜΠΑ, Μπ. Στάνκοβιτς, αποφάσισε την αναβολή τεσσάρων αγώνων για τα ευρωπαϊκά κύπελλα, που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν Τετάρτη και Πέμπτη στη χώρα του, καθώς ο κίνδυνος αεροπορικών επιδρομών από το ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο αυξάνεται καθημερινά. Για το Β όμιλο της Ευρωλίγκας ανδρών αναβλήθηκε η συνάντηση Ερυθρού Αστέρα - Μακάμπι Τελ Αβίβ, για το Κύπελλο Κόρατς οι αγώνες Ζελέζνικ - Φρίμπουργκ και Μπεομπάνκα - Τσεμοσβίτ, ενώ για την Ευρωλίγκα γυναικών η συνάντηση Χεμοφάρντ - Βούπερταλ.

***

ΟΡΤΙΘ Στην Αθήνα συνοδευόμενος από το δικηγόρο του επέστρεψε ο Χ. Π. Ορτίθ. Ο Πορτορικανός μπασκετμπολίστας σε μια προσπάθεια να διασώσει την καριέρα του, επισκέφθηκε την Ομοσπονδία ζητώντας να πληροφορηθεί επισήμως το αποτέλεσμα της δεύτερης εξέτασης του δείγματος που βρέθηκε θετικό, καθώς και τη διαδικασία επιβολής της ποινής του διετούς αποκλεισμού.

***

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της κλάσης Μιστράλ που ξεκίνησε προχτές στη Βρέστη της Γαλλίας βρίσκεται ο Νίκος Κακλαμανάκης. Μετά τις τέσσερις πρώτες ιστιοδρομίες, ο Ολυμπιονίκης της Ατλάντα "πήρε κεφάλι" με 6 βαθμούς ποινής. Χτες στις δύο ιστιοδρομίες πήρε την πρώτη και όγδοη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τρεις από τις τέσσερις ιστιοδρομίες ο άνεμος δεν ξεπέρναγε τα 3 μποφόρ, κάτι που δείχνει ότι ο Ν. Κακλαμανάκης μπορεί να τα καταφέρνει και όταν δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι. Κάτι που μέχρι τώρα θεωρούνταν μειονέκτημά του. Στις γυναίκες η Αγγελική Σκαρλάτου βρίσκεται στην 37η θέση.

***

ΠΟΛΟ Προσπάθησε, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε η Χαλκίδα στον τελικό του Μεσογειακού Κυπέλλου, αφού ηττήθηκε με 6 - 4 από την Ντουμπρόβνικ. Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 2 - 1, εντούτοις όμως στη συνέχεια έμεινε πίσω στο σκορ με 2 - 4, αφού οι Κροάτες κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα λάθη των παικτών της ελληνικής ομάδας. Τα εφτάλεπτα του αγώνα ήταν: 2 - 1, 0 - 2, 0 - 1, 2 - 2.

Για την ελληνική ομάδα τα τέρματα σημείωσαν οι Χούμπερτ, Αλαφάκης, Καϊάφας και Παπαγιαννάκης.

Ας σημειωθεί ότι στον ημιτελικό του Σαββάτου η Χαλκίδα νίκησε άνετα με 9 - 6 (4 - 1, 2 - 2, 2 - 1, 1 - 2) την Εθνική Μάλτας, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ