Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαλέξεις και εκδηλώσεις

Επιστημονικό συμπόσιο με θέμα "Ο έξω Ελληνισμός. Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη (1800 - 1922): Πνευματικός και κοινωνικός βίος",διοργανώνει η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας - Σχολή Μωραϊτη,στις 30 και 31 Οκτώβρη. Θα μιλήσουν οι: Χ. Εξερτζόγλου, Αγ. Ιγγλέση, Σπ. Τζόκας, Τρ. Σκλαβενίτης, Π. Στάθη, Κ. Μαμώνη, Εμ. Κριαράς, Χ. Καράογλου, Α. Γκρέκου, Χρ. Βασιλάκου, Γ. Κεχαγιόγλου, Κ. Κωστίου, Γ. Μελισσαράτου, Γ. Παπακώστας, Κ. Λάππας, Β. Κολώνας κ.ά.

  • Στην ποίηση της Κλαίρης Αγγελίδου και στη ζωγραφική του Τεύκρου Αγγελίδη,είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτώβρη στο "Σπίτι της Κύπρου" (Ηρακλείτου 10). Για τα έργα θα μιλήσει η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκη Λοϊζίδη με θέμα: "Μια ερμηνεία της θάλασσας ως στοιχείον έμπνευσης στην καλλιτεχνική δημιουργία του Τεύκρου Αγγελίδη".Την ποιητική συλλογή της Κλαίρης Αγγελίδου θα παρουσιάσει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Φώτης Δημητρακόπουλος.Διαβάζει η Μελίνα Μποτέλλη.Η μουσική σύνθεση είναι του Κώστα Κακογιάννη σε ποίηση Κλ. Αγγελίδου. Στο πιάνο ο συνθέτης. Ερμηνεύει η Ειρήνη Κακογιάννη - Μυλωνά.Στον ίδιο χώρο στις 23 Οκτώβρη (8.30μμ), διοργανώνεται εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί σε θεατρική απόδοση ποιητικό έργο της Ματίνας Μόσχοβη.
  • Στις 20 Οκτώβρη (8.15μμ) ο σύλλογος "Φίλοι Μουσείου Μάνης Μ. Κάσση" διοργανώνει διάλεξη με θέμα: "Η περιληπτική πορεία του ιστορικού υλισμού στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία".Θα μιλήσει ο Δρ. Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπυροδήμος Ανεμογιάννης Σινανίδης.Η εκδήλωση θα γίνει στο εργαστήρι του γλύπτη Μ. Κάσση (Τζιροπούλου 15, Ν. Φάληρο).
  • Την 28η Οκτώβρη (7μμ) στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος γιορτασμός για την Εθνική Επέτειο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισήγηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Κωνσταντίνου Δημόπουλου και ομιλία του καθηγητή του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Βασιλείου Λαμπρινουδάκη με θέμα: "Η έννοια της Ελευθερίας και η ελληνική κλασική τέχνη".Η εκδήλωση θα κλείσει με τη χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Στις 4 Νοέμβρη (7.30μμ) στη Στοά Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: "Ηχος και ρυθμός".Θα μιλήσουν οι: Κωνσταντίνος Σολδάτος, Ιωάννης Ευδοκιμίδης, Χαράλαμπος Σπυρίδης, Μίμης Πλέσσας, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Κατερίνα Καραγιάννη, Ντένη Ευθυμίου - Τσεκούρα.Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται έκθεση του έργου (γλυπτική, λογοτεχνία, ποίηση), του Γιωτοπάνου (Παναγιώτη Παπαναγιώτου). Στα εγκαίνια της έκθεσης (2/11) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του "Ψυχοπαγίδα".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ