Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Εκλογική επιτυχία της ΕΣΑΚ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

Ενισχυμένη σε ποσοστά και σε ψήφους βγήκε η ΕΣΑΚ από τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς,κερδίζοντας μία έδρα παραπάνω στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Σημαντική μείωση σημείωσε η ΠΑΣΚΕ,η οποία έχασε μία έδρα. Πτώση σε ψήφους είχε και η ΔΑΚΕ,η οποία όμως διατήρησε την έδρα της.

Ειδικότερα, σε σύνολο ψηφισάντων 102 και εγκύρων ψηφοδελτίων 101, η ΕΣΑΚ πήρε 33 ψήφους (32,67%) και τέσσερις έδρες, από 22 ψήφους και τρεις έδρες που διέθετε πριν. Η ΠΑΣΚΕ πήρε 58 ψήφους (57,42%) και έξι έδρες από 75 ψήφους και εφτά έδρες που είχε και η ΔΑΚΕ 10 ψήφους (9,90%) και μία έδρα.

Στο ΕΚ Θήβας

Το δρόμο της κωλυσιεργίας στη συγκρότηση του προεδρείου στο Εργατικό Κέντρο Θήβας διάλεξε η ΠΑΣΚΕ, με αποτέλεσμα ένα μήνα σχεδόν μετά τις αρχαιρεσίες να μην έχει συγκροτηθεί σε Σώμα το νέο ΔΣ. Ετσι, την ώρα που τα προβλήματα των εργαζομένων οξύνονται, οι εργάτες του "Βασιλειάδη" (πρώην Μιχαϊλίδης) κοντεύουν δύο μήνες απλήρωτοι και τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης είναι υπό εφαρμογή, η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ "κονταροχτυπιέται" για το ποια ομάδα της θα καταλάβει την προεδρική καρέκλα και θα έχει το "πάνω χέρι" στο ΕΚΘ. Τη στάση αυτή και τις μεθοδεύσεις που ξεδιπλώνονται πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων καταγγέλλει η ΤΕ της ΕΣΑΚ και καλεί τις άλλες παρατάξεις να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα στη συγκρότηση του ΔΣ σε αντιπροσωπευτική βάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ